Vannet steg da uværet "Urd" kom

Ødegårdskilen ved 18.30-tiden mandag

Ødegårdskilen ved 18.30-tiden mandag Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

I Fredrikstad, men også spesielt på Hvaler, var vannstanden svært høy 2. juledag. Selv om vannet steg godt over normalen er det ikke meldt om noen større uhell eller skader i forbindelse med uværet.

DEL

Vannet sperret vei på Hvaler

Politiet sperret fylkesvei 108 i Ødegårdskilen, Vesterøy, på grunn av vann over veien.

– Omkjøring skjer via parkeringsplassen til Kiwi, opplyste politiet, mandag kveld.

VEIEN SPERRET: Ødegårdskilen mandag kveld

VEIEN SPERRET: Ødegårdskilen mandag kveld Foto:

Sten Helberg, som var blant dem som tok bilde fra Ødegårdskilen mandag kveld, var skeptisk til omkjøringen via p-plassen:

– Det er litt skummelt når man kjører mot byen da man ender opp på feil side av midtrabatten i veien, påpekte han.

Ved 22.30-tiden skal vannet etter det FB kjenner til, være på vei tilbake og sperringen har opphørt.

Høyvann i Enhuskilen mandag kl. 13: – Dessverre var det noen parkerte biler der. Og vannet steg jo videre ut over ettermiddagen, melder Tore Skaaden som har tatt bildet.

Høyvann i Enhuskilen mandag kl. 13: – Dessverre var det noen parkerte biler der. Og vannet steg jo videre ut over ettermiddagen, melder Tore Skaaden som har tatt bildet. Foto:

Tidligere på mandag ble det meldt om høy vannstand i distriktet, og beboere i kystnære områder ble bedt av politiet om å etterse sine eiendeler. Allerede mandag morgen ble det meldt om høy vannstand på Fjellberg i Fredrikstad. Men det var ikke før på kvelden vannstanden var forventet å være på det høyeste.

Sjekk hvor høyt vannet vil stige der du bor

I Fredrikstad var høyeste vannstand ventet mellom 14 og 15 og ville ifølge Storm.no være 105 centimeter, men det var på Hvaler det var ventet høyest vannstand. Ved 18-19-tiden var vannstanden ventet å være på 171 centimeter, over en meter høyere enn hva som er vanlig.

I tillegg til høyvannet var det også ventet sterk vind utover dagen. Stiv kuling på Hvaler og liten kuling i Fredrikstad. Pål Bustgaard hos Horn Rescue på Hvaler ba folk ta sine forholdsregler:

– Få bilen opp i høyden, de som har båt ute bør sjekke fortøyningene og sørge for at båten er godt fortøyde, sa Bustgaard.

Han fortalte også at de senest for et par dager siden måtte hente inn en båt som hadde tatt med seg en del av en brygge. Han la til at det også kan bli et problem for båter som er tatt opp fra vannet, men står få meter over havnivå.

Med tanke på vannstanden ble folk bedt om å sjekke vinterlagrede båter som står mindre enn en meter over bryggehøyde.

Bustgaard fortalte også at bemanningen på redningsskøyta ville være på samme nivå som vanlig, til tross for det meldte høyvannet.

Kuling i Oslofjorden

Den sterke vinden som var meldt på Vestlandet var ikke forventet å komme til vårt distrikt. I områdene rundt Oslofjorden meldtes det om liten kuling fra nord vest utover kvelden.

Flo ved Gressvik båthavn mandag kveld

Flo ved Gressvik båthavn mandag kveld Foto:

Det ble likevel oppfordret til å holde seg unna sjøen da bølgehøyden kunne bli stor.

Artikkeltags