Gå til sidens hovedinnhold

Nye skyteskiver i Hvalerhallen: – Et etterlengtet løft for klubben

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvaler Sportsskyttere innviet mandag kveld offisielt de nye, elektroniske skyteskivene klubben har investert i. De gir dem muligheten til å arrangere stevner på nivå med andre klubber rundt om i landet.

Etter flere års arbeid har Hvaler Sportsskyttere endelig fått oppgradert skytebanen sin i Hvalerhallen. Gjennom innsamlede midler og dugnad har de fått splitter nye, elektroniske skyteskiver, og mandag kveld var det offisiell åpning av banen.

Ti års arbeid

Dit var flere av bidragsyterne til prosjektet invitert, og da banen var ferdig testet kunne en stolt og fornøyd klubbleder og ildsjel fortelle om prosjektet.

– Jeg begynte å tenke på dette i 2007, men la det litt fra meg. Så kom det opp igjen nå, og da passet det å satse skikkelig, forteller Herman Rummelhoff.

– Nå har vi endelig fått på plass de elektroniske skyteskivene, noe som løfter banen vårt til et mye høyere nivå. Med disse kan vi være med å arrangere nasjonale stevner, og det gir en boost til klubben vår. De er viktige for vår aktivitet, og har vært et must, legger han til.

 

Mange bidragsytere

Skivene som er blitt montert på dugnad er av typen Megalink 3D score-skiver, og de produseres i Vestby. Oppgraderingen fra de gamle pappskivene har en prosjektramme på 488.000 kroner, men klubblederen regner med at regnskapet ender rett i overkant av 450.000 kroner.

– Klubben har samlet inn ca. 120.000 kroner i søknader, og det er mange som har vært med og bidratt. Vi er veldig takknemlige, forteller Rummelhoff.

Bidragsytere

  • Hvaler Idrettsråd: 20.000 kroner
  • Lions/FB julelotteri: 60.000 kroner
  • Hvaler kommune: 25.000 kroner
  • Bluzz - Fredrikstad Energisalg: 15.000 kroner
  • Putten legate: 4.000 kroner
  • Hvaler Sportsskyttere har bidratt med en egenkapital på omtrent 70.000 kroner
  • Tilskudd (tippemiddler) fra Østfold Fylkeskommune: 162.000 kroner
  • Montering og diverse er utført på dugnad

 

17 år med gamle baner

Rummelhoff var selv med å starte Hvaler Sportsskyttere den 19. mars 2000, og kan fortelle at klubben i dag har 19 medlemmer.
Klubben er i dag en rifleklubb som er medlem av Norges Skytterforbund via Østfold Skytterkrets. Hvalerhallen åpnet samme år, og banene til klubben har ikke blitt oppgradert på disse 17 årene. Skivene har derfor vært etterlengtet.

 

– Jentene er seige

Etter at de nye skivene kom opp har det blitt arrangert to stevner, og klubben har satt seg opp på fire stevner neste år. Mandag kveld ble det arrangert konkurranse blant de fremmøtte.

– I kveld kjørte vi det vi kaller en Monte Carlo-konkurranse. Først skyter alle i tre minutter, deretter skyter man et skudd på kommando. Den som kommer ut med den dårligste poengsummen får et gult kort. Deretter skyter vi nok et skudd, og igjen deles det ut et gult kort. Akkurat som i fotball ryker man ut når man har fått to gule kort, og til slutt sitter det igjen en person, forteller Rummelhoff.

– I kveld var det en av de nye skytterne, Amanda Pettersen, som satt igjen til slutt. Det var veldig moro.

– Så det er ikke bare gutta på Hvaler som kan skyte?

– Absolutt ikke! Jentene er seige, og av de seks ungdommene som er med i klubben er det to jenter. Vi håper å kunne rekruttere flere, både jenter og gutter, og at de nye skivene vil være med på å øke interessen, avslutter han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.