Det er 73 boenheter som har strøm fra Hafslund Nett som har mistet strømmen på Ørmen.

– Det jobbes på spreng for å løse dette problemet. Årsaken til strømbruddet er uværet som herjer. Vi opplyser at det 29000 som er uten strøm i Østfold, Akershus og Oslo, sier kommunikasjonssjef Kjell Stamgård.

Fredriksstad Blad har fredag ettermiddag fått flere henvendelser om at strømmen på Hvaler, Kjøkøy, og deler av Kråkerøy var borte. Klokken 17:40 har disse fått strømmen tilbake.

Norgesnett har sendt ut følgende melding til sine strømløse abonnenter: «Norgesnett har for tiden feil på strømnettet. Utbedringer pågår. Vi beklager situasjonen og håper feilen blir kortvarig».

Erik Molander fra Buskogen på Kråkerøy kontaktet Fredriksstad Blad klokken 14.14 og forteller at strømmen er borte. En annen tipser bekrefter det samme:

– Strømmen i Buskogen på Kråkerøy er borte. Innimellom dukker den opp i to sekunder og forsvinner igjen. Rene diskoteket, melder vedkommende.

På sine hjemmeside melder Norgesnett om at hele Hvaler er uten strøm fordi Hafslund har feil i overliggende nett. På Kråkerøy er situasjonen en høyspentfeil som berører deler av øya.

Like før klokken 13.30 skal det også ha vært et kort strømutfall på Gluppe og Rolvsøy nordre, men her skal alle husstander ha fått strømmen tilbake i løpet av få minutter, ifølge Norgesnett.

Det skal nå være Bjørnevågen og Tangen ytterst på Kråkerøy som er strømløse grunnet feil i høyspentnettet til Norgesnett.

– Vi er på vei ut for å sjekke hva feilen er. Jeg regner med at det der også er et tre som har forårsaket bruddet. Er det bare å fjerne treet vil det ta kort tid, men er det noe som må repareres kan det ta litt tid, sier driftssjef Erik Hansen i Norgesnett.