Populær ordfører bistår i rekrutteringskampanje: – Hadde vi vært yngre, skulle vi blitt fosterforeldre

Aksjonsdag på Hvaler: Ordfører Eivind N Borge og fosterhjemskonsulent Maria Ebbesvik Rønning

Aksjonsdag på Hvaler: Ordfører Eivind N Borge og fosterhjemskonsulent Maria Ebbesvik Rønning Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eivind N Borge (67) brenner for fosterhjem-saken. Hadde det ikke vært for alderen, skulle han og kona gjerne ha åpnet hjemmet sitt for et barn.

DEL

Torsdag var han med på Bufetats aksjon for å rekruttere flere fosterhjem. Ifølge Bufetat er det konstant manko på fosterhjem.  

Trenger voksne med forutsigbarhet

Denne saken er noe den profilerte ordføreren på Hvaler virkelig brenner for.

– Det er mange barn som trenger et hjem å vokse opp i med forutsigbarhet, varme, nærhet og kjærlighet og ikke minst et sted hvor de voksne vet hvor grensen bør gå, sier Borge.

Borge forteller at han og kona for noen år siden vurderte å bli fosterhjem.

– Litt ut i prosessen ble det klart for oss at vi hadde blitt for gamle. Hadde vi vært yngre, skulle vi gjerne ha gått i gang med å bli fosterhjem, sier Borge til FB.

Torsdag var han derimot med på en liten aksjonsrunde på Hvaler for å rekruttere flere fosterhjem.

– Det er ille at det er manko på fosterhjem. Det er ikke noe vi bare kan snu ryggen til, sier han.

Er i konstant mangel

Rådgiver Grethe Aaraas i Bufetat legger til at mangelen er konstant.

– Det er en kolossal mangel på fosterhjem. Årsaken er litt uviss. Mange har hørt om fosterhjem, men har ikke tenkt på at dette kan være noe for dem, sier hun.

De søker kontakt med vanlige, solide familier som ønsker å ta imot et barn ekstra. Det er ikke noe i veien for å ha egne barn.

– Tommelfingerregelen er at fosterforeldrene har en alder som gjør at de kunne ha vært barnets biologiske foreldre. Vi ønsker også kontakt med enslige og likekjønnede par, sier Aaraas.

Langsiktig oppdrag

Det er normalt snakk om et oppdrag relativt langt inn i fremtiden, til barnet er 18 år eller er ferdig med videregående skole.

Men det er også slik at i noen tilfeller retter situasjonen seg hos de biologiske foreldrene, slik at barnet blir tilbakeført lenge før den tid.

Artikkeltags