Nominert til nasjonal kulturpris

Paul Henriksen, leder i Hvaler kulturminneforening, er stolt og glad for nominasjonen.

Paul Henriksen, leder i Hvaler kulturminneforening, er stolt og glad for nominasjonen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvaler kulturvernforening er en av fem nominerte til årets kulturminnedagspris. Den nasjonale prisen er på 30.000 kroner.

DEL

Det er Norges Kulturvernforbund som hvert år deler ut prisen til en lokal arrangør som har gjort en ekstraordinær innsats for å gjøre kulturminner tilgjengelig for folk flest samt bidra til å skape forståelse og interesse for kulturminner.

Kom overraskende

– Veldig stas og veldig hyggelig å bli nominert til en slik pris. Det var vi ikke forberedt på, sier Paul Henriksen, leder i Hvaler Kulturvernforening.

Foreningen, med røtter tilbake til 1971, har 280 medlemmer. Den aktive dugnadsgjengen består av 25–30 personer.

– Og nå går dere for seier og 30.000 kroner inn på konto?

– Det hadde vært toppen av kransekaka, men bare det å bli sett av et nasjonalt organ er inspirerende og ikke minst oppmuntrende for dugnadsgjengen som legger ned et enormt arbeide.

I tiden 7.- 24. september vil det bli arrangert kulturminnedager på Hvaler. Hvaler kulturvernforening og flere andre lokale kulturaktører deltar.

Vinneren av årets pris vil bli offentliggjort i løpet av disse dagene.

Nasjonal markering

Temaet for den nasjonale markeringen av årets kulturminnedager, er «kulturminner i samfunnets tjeneste». Dagene vil bli markert over hele landet.

Kulturvernforbundet uttaler i en pressemelding at man er imponert over det glødende engasjementet, kreativiteten og kunnskapen hos de lokale arrangørene.

– Kulturminnedagene er som en diger og spennende skattkiste som åpnes opp for publikum hvert år og bidrar til å skape kunnskap og nysgjerrighet rundt våre kulturminner, sier Toril Skjetne, generalsekretær i Kulturvernforbundet.

Hvaler kulturminneforening er nominert til prisen sammen med Midt-Troms museum, Vestby historielag, Evje og Horness kommune og Museet Gamle Vossebanen.

Roser foreningen

I begrunnelsen for nominasjonen, skriver Kulturvernforbundet:

– Hvaler kulturvernforening er en aktiv aktør som skaper engasjement for kulturvern i nærmiljøet. De har et stort mangfold av arrangementer året rundt og mange frivillige som følger med og deltar på ulike aktiviteter.

– På årets kulturminnedager har de et godt samarbeid med kommunen, som også har bidratt økonomisk til arrangementene. Kulturforeningen har en stor dugnadsånd og jobber med mange forskjellige prosjekter, og de er veldig flinke til å involvere andre lokale lag og foreninger i prosjektene sine.

Artikkeltags