Gå til sidens hovedinnhold

SISTE: Høyre-lederen på Hvaler melder seg ut – nå har 27 personer forlatt lokallaget etter nominasjonsbråket

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder av Hvaler Høyre, Ingerid Bjercke (61), har bestemt seg for å melde seg ut etter nominasjonsbråket i lokalpartiet. – Vil ikke lenger bruke tid og krefter på Hvaler Høyre, uttaler hun.

Det er Bjercke selv som skriver i et leserinnlegg at hun melder seg ut av lokalpartiet etter den siste tids nominasjonsbråk.

– Jeg har vært medlem av Høyre i nesten 48 år, og vil fortsette med direkte medlemskap i Østfold Høyre, men etter nominasjonsmøtet og det som har skjedd etterpå vil jeg ikke lenger bruke tid og krefter på Hvaler Høyre, skriver hun i leserinnlegget.  Det ble først publisert på Demokratens nettsider sent torsdag kveld.

27 har meldt seg ut

Flere sentrale Høyre-medlemmer på Hvaler har meldt seg helt ut av partiet etter at Marita Wennevold Hollen ble valgt som ordførerkandidat etter et benkeforslag. Ifølge Bjercke selv har nå 27 personer meldt seg ut av partiet i kommunen.

– Det er ikke lettvinte, sutrete beslutninger som er gjort når nesten alle som har vært aktive bidragsytere i Hvaler Høyre i de 26 år jeg har vært medlem her, har valgt utmeldelse etter denne nominasjonen. Blant dem som har meldt seg ut er minst tre tidligere og en nåværende varaordfører. Det er minst tre tidligere ledere. Det er flittige kasserere og trofaste revisorer. Og kompetente nåværende og tidligere kommunestyremedlemmer. Det er folk som har rullet opp ermene og gjort en jobb for det de tror på, og bidratt i krevende, så vel som festlige sammenhenger, skriver hun med henvisning til Fredriksstad Blads leder tidligere denne uken der Høyre-medlemmene som forlot partiet i protest ble kalt sutrete.

Hun har tidligere uttalt overfor Fredriksstad Blad at hun mener mange av utmeldingene kommer som følge av at Wennevold Hollen er uføretrygdet.

– Så vidt jeg kan forstå, er hovedargumentet til utmeldelsene det at hun lever på statens støtte fordi hun ikke er arbeidsfør, og samtidig viser at hun kommer til å være frisk høsten 2019 ved å stille som ordførerkandidat, sa hun tidligere denne uken.

Manglende erfaring og kompetanse

I leserinnlegget skriver hun at uføresituasjonen til Wennevold Hollen ikke var den eneste årsaken til nominasjonskomiteens innstilling.

– Manglende politisk erfaring og kompetanse, mangel på positive referanser, manglende etterrettelighet, svært kort fartstid i Hvaler.
Nominasjonskomiteen besto av én tidligere ordfører og to tidligere varaordførere, som alle godt vet hva som kreves av den som skal trekke stemmer og forhåpentligvis med verdighet innta den høyeste posisjonen i Hvaler, skriver hun.

Hun avslører også at hun selv er delvis uføretrygdet.

– Jeg ble selv foreslått innstilt som ordførerkandidat. Jeg er også uføretrygdet, i 40 prosent. Jeg har ikke helse til mer arbeid enn det jeg utøver i dag, og kan ikke love Hvaler å levere alt som trengs for å utøve et ordførerverv. Jeg innrømmer gjerne at jeg har drømt om muligheten gjennom årene. Nå kom spørsmålet for sent for meg, skriver hun i innlegget.

Bjercke sier at hun fortsatt vil være medlem av Høyre sentralt.

– Jeg er ikke i stand til å være leder med nåværende omstendigheter, og jeg ønsker ikke være medlem lenger. For ordens skyld,- jeg tror veldig på Høyre sentralt, og derfor blir jeg værende som direkte medlem i Østfold Høyre, skriver hun i innlegget.

Kommentarer til denne saken