Gå til sidens hovedinnhold

Boligbygging gir skole-hodebry

Artikkelen er over 4 år gammel

Gigantprosjektet på Gressvik bruk kan gi Hurrød skole flere elever enn det er plass til.

– Her får vi et utfordringsområde, fastslo Arne Rekdal Olsen, kommunalsjef for oppvekstseksjonen, overfor politikerne i oppvekstutvalget onsdag.

– Hurrød skole er i ferd med å få problemer, tilføyde han.

Inntil 110 boenheter

Som Fredriksstad Blad har omtalt tidligere, skal det bygges boligkomplekser på Gressvik bruk. Før sommeren sa bystyret ja til prosjektet som innebærer inntil 110 boenheter.

Boligene vil bli liggende innenfor Hurrød skolekrets, slik at eventuelle familier som flytter inn, kommer til å sende barna sine til denne skolen.

Det kan altså gi plassutfordringer på Hurrød. Skolebruksplanen 2015-2025, som sier noe om rehabiliterings- og utbyggingsbehov ved alle skolene i Fredrikstad, tar nemlig ikke høyde for en stor elevtallsvekst på Hurrød i årene som kommer.

Skolen har kapasitet til 350 elever, og det går 330 der i dag.

– Per dags dato er kapasiteten vår god, sier rektor på Hurrød, Magnus Andresen.

– Det er vanskelig å si noe konkret om hva fremtiden bringer. Men hvis elevtallet blir større, er jeg sikker på at kommunen vil løse dette.

Følges nøye

Til dette skoleåret ble det bygd to nye klasserom på Hurrød skole, for å slippe å bruke paviljong. I skolebruksplanen foreligger det ingen ytterligere planer om utvidelse, men det presiseres at man skal følge elevtallsutviklingen nøye.

Hurrød ligger imidlertid ikke inne i rådmannens forslag til skoleinvesteringer de neste fire årene. Politikerne fatter vedtak før jul.

– Avhengig av utbyggingstakten på Gressvik bruk kan skolen komme på investeringslisten, men rett etter denne perioden, altså i 2021, sier kommunalsjef Arne Rekdal Olsen.

Kommentarer til denne saken