– Vi er litt slitne og oppgitte akkurat nå, vi har vært ute og lett i over 24 timer, forteller en fortvilet Melika Haanstad til FB.

17-åringen fra Fredrikstad er eier av Bamse, og har vært fortvilet siden hunden forsvant fra Gardermoen fredag kveld. Hunden hadde kommet seg ut av buret som sto utenfor flyet som hadde kommet fra Alicante. Tirsdag meldes det at Bamse er sett flere ganger.

– Han er observert både innenfor flygjerdet og i området ved Trandumskogen, sier pressekontakt i SAS, Tonje Sund til Romerikes Blad.

Leteaksjon

Den sju år gamle chihuahua blandingshunden kom bort fra eierne da de landet på flyplassen natt til lørdag. Ifølge SAS forsvant hunden ut av buret da stuerne snudde seg for å hente en tralle som skulle brukes til å frakte buret til bagasjebåndet.

En leteaksjon ble igangsatt av SAS-ansatte, Air Patrol og familien. I løpet av helga engasjerte også den landsomfattende Facebookgruppa «Med hjerte for hunder på rømmen – reserveløsning» seg i letingen.

Sund skryter av engasjementet til både de ansatte og de frivillige.

– Alle gjør en fantastisk innsats. De frivilliges kompetanse og ekspertise har vært til god hjelp.

Ifølge Sund er hunden både redd og sliten, noe som gjør at han løper bort når noen nærmer seg. Hun råder derfor alle som ser Bamse om å opptre rolig.

– Ikke gå eller løp mot han, men gå rolig ned på huk og prøv å få han til komme bort eller ta kontakt med Nina Mathiesen i «Med hjerte for hunder på rømmen – reserveløsning».

Mathiesen kan kontaktes på telefon 470 69 414.

NRK har også omtalt leteaksjonen etter Bamse.