82-åring dømt i Høyesterett for ulovlig hummerfiske – nå må han i retten for drapstrusler mot politimann

TILTALT: Den eldre mannen ble for en måned siden dømt for en rekke tilfeller av ulovlig hummerfiske. Nå risikerer han også straff for trusler mot en politimann.

TILTALT: Den eldre mannen ble for en måned siden dømt for en rekke tilfeller av ulovlig hummerfiske. Nå risikerer han også straff for trusler mot en politimann. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den 82 år gamle Fredrikstad-mannen ble for én måned siden dømt til 21 dagers fengsel for ulovlig hummerfiske. Denne uken møter han i Fredrikstad tingrett, tiltalt for drapstrusler mot en politimann.

DEL

Ifølge tiltalen, som FB tidligere har omtalt, troppet mannen opp hos fastlegen sin og sa at han skulle leie en morder fra Øst-Europa for å drepe politibetjenten.

Han skulle også betale én million kroner for oppdraget.

21 dagers fengsel

Nå er mannen tiltalt for grove trusler. Tiltalebeslutningen kommer på toppen av en allerede rettskraftig dom fra Høyesterett for under én måned siden, der han ble dømt til 21 dager i fengsel for en rekke tilfeller av ulovlig hummerfiske. I tillegg får han aldri mer fiske hummer.

82-åring dømt i Høyesterett for ulovlig hummerfiske og brudd på våpenloven 

Det var i forkant av ankesaken i hummerfiskesaken at mannen skal ha kommet med truslene mot politibetjenten.

Nekter for trusler

Ifølge NRK Østfold nekter mannen straffskyld for trusseltiltalen som han møter i Fredrikstad tingrett for denne uken. 

– Min klient har tatt tiltalen veldig tungt. Han bestrider at han har kommet med noen trusler, også er det jo spørsmål om hvorfor fastlegen har oppfattet det slik. Men det er det retten må ta stilling til, sier mannens advokat, Robert Antonsen til kanalen.

Mannen risikerer bøter og fengsel for truslene.

Artikkeltags