Gå til sidens hovedinnhold

Velgaard slo ut Kuran - fikk formannskapsplassen

Artikkelen er over 5 år gammel

Truls Velgaard og Rita Holberg skal representere Høyre i formannskapet. Peter Kuran nådde ikke opp.

Stemmetallet ble åtte for Velgaard og seks for Kuran, mens en stemte blankt, på Høyres gruppemøte mandag kveld. I forrige uke ble Kuran valgt som Høyres gruppeleder i bystyret for to år. Formannskapet velges for fire år, og dette ser ut til å ha blitt utslagsgivende. Valget betyr at varagruppeleder Truls Velgaard etter alt å dømme blir gruppeleder om to år og blir drivende kraft i Høyre.

Les også: Problemer innad i Høyre

Ble vingeklippet

For en gruppeleder vil det være en stor hemsko ikke å sitte i formannskapet, som er selve navet i den politiske beslutningsprosessen i kommunen.

Femten av tjue stemmeberettigede møtte opp på gruppemøtet. De som kunne stemme var Høyres bystyremedlemmer og varamedlemmer.

Storli stilte ikke

Varamedlem Ola H. Storli stilte ikke på gruppemøtet. Han meldte seg ut fredag. Truls Velgaard, leder i Fredrikstad Høyre, sier han ikke har fått noen skriftlig utmeldelse fra Storli.

– Jeg regner med at han har meldt seg ut av partiet sentralt og også av Fredrikstad Høyre, sier Velgaard til FB.

Valgt med akklamasjon

Ingrid Willoch ble valgt som leder av kontrollutvalget uten motkandidat.

– Hun ble valgt med akklamasjon, sier Truls Velgaard.

Willoch var også leder av kontrollutvalget fra 2003 til 2007. Hun satt på Stortinget i 12 år for Vestfold Høyre og har lang fartstid i bystyret og fylkestinget, og var varaordfører i Fredrikstad i fire år.

– Hun har svært god erfaring for å fylle vervet, sier Velgaard.

Medlemmer til utvalg

Eivind Leister og Lars Petter Kuran fikk plass i administrasjonsutvalget, Inger Christine Apenes og Stian B. Westin i planutvalget, Michael Meyer og Victoria Gjelstad i teknisk, Jorulf Laabak og Tale Malmstrøm i oppvekstutvalget, Lars Petter Kuran og Marianne Kristiansen i helse- og velferdsutvalget og Knut Thomas Hareide-Larsen og Marthe Frestad Andersen i kultur og miljø.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.