Høyre-topp trekker seg

Ottar Johansen har meldt fra om at han ikke ønsker å fortsette som varaordfører, og han fortsetter heller ikke som leder i utvalget for miljø og teknikk, som blant annet steller med bygge- og reguleringssaker.

Ottar Johansen har meldt fra om at han ikke ønsker å fortsette som varaordfører, og han fortsetter heller ikke som leder i utvalget for miljø og teknikk, som blant annet steller med bygge- og reguleringssaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Høyre-topp på Hvaler, Ottar Johansen, trekker seg som både varaordfører og leder av utvalget for miljø og teknikk.

DEL

Høyre har etter valget oppsiktsvekkende nok ført samtaler med Arbeiderpartiet om et samarbeid, noe som kunne ha gitt Høyre ordføreren i kommunen. Og det var nettopp Ottar Johansen som har vært Høyres ordførerkandidat.

Innad i Høyre på Hvaler har det vært delte meninger om det å prate samarbeid med Arbeiderpartiet, noe også Ottar Johansen bekrefter.

Lå best an foran valget

Også FBs meningsmåling før valget tydet på at Johansen skulle bli kommunens neste ordfører. Men da valgresultatet kom, var det klart at Eivind Norman Borge fra Frp sto sterkere enn noen gang.

– Har disse samtalene med Arbeiderpartiet nå kostet deg posisjonen som Høyre-topp på Hvaler?

–Nei, det har de ikke. Jeg føler at jeg har hatt full støtte for å fortsette både som utvalgsleder og som varaordfører. Det er ikke slik at jeg er presset ut.

Ottar Johansen fortsetter:

– Det er en sammensatt årsak til at jeg har bedt om avløsning som varaordfører. Det ene er valgresultatet, som ikke ble som jeg hadde håpet og trodd. Det andre er at det ikke er enkelt å kombinere tunge politiske verv med 100 prosent jobb.

– Har du ikke en slags forpliktelse til å ta vervet som varaordfører, når dette vervet går til Høyre og du har stått øverst på lista?

– Jeg tolker det ikke slik, og jeg har heller ikke fått noen signaler i den retningen.

– Dermed er din tid som toppfigur i Hvaler Høyre forbi?

–Ja, det kan du godt si.

Lene Strøm overtar

Det var i helgen møte mellom Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet for å fordele de politiske vervene. Leder av Hvaler Høyre, Ingerid Bjercke, bekrefter at det er Lene Strøm som nå blir varaordfører. Frem til nå har det vært Ottar Johansen som har vært varaordfører i Hvaler.

– Det har vært en strevsom tid med valgkamp, politiske møter og 100 prosent stilling som lærer, sier Ottar Johansen til f-b.no.

Artikkeltags