PODKAST: Malin (28) vil påvirke hvordan vi reiser til og fra sentrum

VANDRER FOR Å FÅ SVAR: Student Malin Bodum Lund (28) jobber for tiden med en bacheloroppgave om hvordan innbyggermedvirkning kan brukes til å få flere til å gå, sykle eller ta bussen. Det betyr blant annet vandringer i sentrumsnære lokalsamfunn sammen med beboere.

VANDRER FOR Å FÅ SVAR: Student Malin Bodum Lund (28) jobber for tiden med en bacheloroppgave om hvordan innbyggermedvirkning kan brukes til å få flere til å gå, sykle eller ta bussen. Det betyr blant annet vandringer i sentrumsnære lokalsamfunn sammen med beboere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Malin Bodum Lunds (28) bacheloroppgave kan sette sitt preg på hvordan Fredrikstad by skal utvikles fremover. Hør hennes tanker om byplanlegging i Hør Her.

DEL

Første episode av Fredriksstad Blads nye nyhetspodkast.

Hva skal til for at velger å la bilen stå og heller gå, sykle eller ta bussen til Fredrikstad sentrum? Det forsøker Malin å finne svaret på.

Ved å gå turer sammen med lokale beboere til sentrum fra Trara, Gressvik og Gudeberg, kartlegger hun hva som bør gjøres for å gjøre det lettere for deg og meg å la bilen stå.

– Det er viktig å møte beboerne der de faktisk er. Det er ikke alle som har store stemmer og som vil reise seg i en forsamling å si sitt, for eksempel på et folkemøte. Gjennom denne metoden blir også de hørt og sett, sier hun.

Hør Her! av Fredriksstad Blad

Hør Her! er Fredriksstad Blads nye nyhetspodkast. Den første podkasten ble publisert mandag 29. april.

Hør Her! vil som regel publisere tre podkaster i uken hvor vi både går inn i enkeltsaker, tar for oss forskjellige tema som har vært oppe i nyhetene i det siste eller oppsummerer nyhetsuka i Fredriksstad Blad.

Du kan abonnere på Hør Her! i Apple podcast, Spotify og andre steder du hører på podkaster.

Hver podkast legges også ut på Hør Her! sin egen facebookside.

LES OGSÅ: Malin (28) vandrer med Fredrikstad-folk for å finne ut hvordan flere kan droppe bilen (+)

Fredrikstad kommune er oppdragsgiver for oppgaven og de vil få resultatet når den er ferdig.

– Ingen har gjort dette tidligere, så vidt jeg vet. Så jeg er kjempespent på resultatet, sier Frode Samuelsen, virksomhetsleder ved Parkering og transport ved Fredrikstad kommune.

Du kan abonnere på Hør Her i Apple Podkast, på Spotify og andre steder du hører på podkaster. Du kan også følge oss på Facebook.

SPENT: Frode Samuelsen ved Parkering og transport i Fredrikstad kommune er spent på resultatene av Malin Bodum Lunds bacheloroppgave.

SPENT: Frode Samuelsen ved Parkering og transport i Fredrikstad kommune er spent på resultatene av Malin Bodum Lunds bacheloroppgave. Foto:

Artikkeltags