– Det er helt sinnssykt. Jeg er så sinnssykt glad. Jeg har fortsatt høy puls, sier student ved Høgskolen i Østfold og toppløsmodell, Lene Antonsen.

Fikk gladbeskjed av advokaten

Onsdag kveld fikk hun beskjed av advokaten sin, Torjus Torjusen, at nemnda mener at hun bør få fortsette studiene, selv om hun driver en sms-tjeneste der man kan sende henne penger og få toppløsbilder i retur. Hun har også en Snapchat-konto med mer enn 20.000 følgere.

Det var for noen uker siden det ble kjent at skolen skulle vurdere om Horten-jenta, som går første året på vernepleierstudiet, er skikket til å være vernepleier fordi hun jobber som toppløsmodell.

Den tidligere Paradise-deltageren ble meldt til en egen skikkethetsnemnd ved høyskolen, som skulle vurdere om hun får lov til å fortsette studiene. Nå er altså beskjeden at nemnda mener at hun bør få fortsette studiene. Innstillingen fra nemnda betyr ifølge Antonsens advokat at saken er avgjort.

– Vi har fått beskjed om at siden nemnda nå kom til at hun er skikket til å studere videre, så blir ikke saken sendt videre. Dermed er saken avgjort og vunnet for vår del, sier han.

Trodde ikke på seier

Foreløpig er det ukjent hva som er begrunnelsen for nemndas innstilling. Ifølge Antonsen blir ikke begrunnelsen tilgjengelig før i neste uke.  

Selv trodde hun ikke at nemnda ville komme frem til en innstilling i hennes favør og regnet med at det måtte flere runder til før hun fikk medhold.

– Jeg fikk følelsen på møtet med dem at et par av dem hadde lyst til å hugge hodet av meg. Men advokaten min følte at det ville gå den rette veien og var rolig hele tiden, sier Antonsen.

– Vi føler oss egentlig veldig komfortable med hele saken. Jeg kan ikke se for meg at nemnda kommer til en annen innstilling enn at hun skal fortsette ved studiene, sa Antonsens advokat Torjus Torjusen til FB for noen uker siden.

– Har nesten ikke ord

Hun legger ikke skjul på at saken har gått hardt innpå henne.

– De siste seks månedene har vært veldig stressende. Det har vært umulig å slappe av med dette hengende over seg. Nå føler jeg meg mye lettere med én gang. Det er så jeg nesten ikke har ord. Jeg har sittet og grint, og er sinnssykt glad for at dette er over, sier Antonsen.

Antonsens advokat Torjus Torjussen er naturligvis også strålende fornøyd med avgjørelsen i nemnda.

– Vi var på møte der i går, og fikk beskjed om at vi ville få avgjørelsen når den falt. Da vi var på vei hjem fikk jeg telefonen om at de hadde kommet frem til at hun er skikket til å fortsette studiene. Så nå er vi egentlig veldig fornøyde, sier han.

– Hvordan vil dere forfølge denne saken nå?

– Det har vi ikke fått diskutert ennå. Det viktigste for min klient var at hun skulle få fortsette studiene. Nå tyder alt på at hun får det, så da er hun egentlig veldig fornøyd, sier han.

Advokaten sier at de foreløpig kun har fått muntlig beskjed om nemndas avgjørelse.

– Vi skal få en skriftlig versjon i form av et brev i løpet av en ukes tid. Det var i hvert fall det vi ble lovet, sier han.

– Taushetsplikt

Informasjonssjef ved Høgskolen i Østfold, Tore Petter Engen, forteller til Fredriksstad Blad at de ikke kan kommentere denne spesifikke saken grunnet taushetsplikt.

– På generelt grunnlag kan jeg si at Høgskolen ikke er noen vinner eller taper i skikkethetssaker. Vi forvalter bare forskriften vi er pålagt å følge for å ivareta sikkerheten til brukerne i fremtidig yrkesutøvelse for studentene. Så er det opp til skikkethetsnemnda å skrive en innstilling, sier han.