Studentene skryter av Fredrikstad som studentby

STUDENTBY: Studentene mener Fredrikstad har utviklet seg til å bli en bra by for elever ved Høgskolen.

STUDENTBY: Studentene mener Fredrikstad har utviklet seg til å bli en bra by for elever ved Høgskolen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne måneden er det klart for et nytt studieår, og skal du studere i Fredrikstad, da har du god grunn til å glede deg, om man skal tro studentene selv.

DEL

15. august går startskuddet for studieåret. På Kråkerøy betyr det at studenthyblene igjen vil bli fylt opp. Cirka 2.500 studerer her i byen. Fredrikstad har tradisjonelt ikke vært noen studentby, men ifølge studentene selv er dette noe som er i endring.

Leder for Fredrikstad Studentsamfunn, Malin Bodum Lund, synes mye positivt har skjedd både i byen og på Høgskolen.

– Høgskolen har turt å satse på studier andre ikke har gjort. Skolen samarbeider tett med arbeidslivet og næringen i Fredrikstad og Østfold. Dette gjør at mange studenter får et godt kontaktnettverk, skryter Bodum Lund.

Skryter av studentmiljøet

20 år gamle Elin Flatland Larsen fra Larvik flyttet i fjor til Fredrikstad for å ta en bachelor i Arbeids- og velferdsfag.

– Å være student i Fredrikstad er veldig bra, jeg forventet ikke så mye av byen siden jeg aldri hadde vært her før, men ble positivt overrasket. Å bo i studentboligene er veldig bra, man ser skolen fra vinduet og det er kort vei til sentrum, det er også et bra uteliv i Fredrikstad, forteller hun.

– Hvordan har du opplevd studentmiljøet i byen?

– Synes det er veldig bra miljø blant studentene, i hvert fall på Bjølstad der jeg bor. Jeg føler alle prøver å inkludere, og det er ofte at man tar vors ute mellom byggene slik at alle kan være med, det er også mange ting som skjer, noe jeg liker, svarer Flatland Larsen, som i august starter på sitt andre studieår i Fredrikstad.

TRIVES: Elin Flatland Larsen fra Larvik ble positivt overrasket etter å ha flyttet til Fredrikstad for å studere. (Foto: Privat)

TRIVES: Elin Flatland Larsen fra Larvik ble positivt overrasket etter å ha flyttet til Fredrikstad for å studere. (Foto: Privat)

Det satses på studentene

Leder for studentsamfunnet Bodum Lund, mener også at kommunen har gjort en god jobb med å legge til rette for studentene.

– Vi ligger midt i sentrum, har flotte studenthybler mindre enn et steinkast unna skolen. Fredrikstad Studentsamfunn har et stort og flott lokale (Kranen) som ligger under stadion vegg i vegg med skolen. Studentsamfunnet er driftet på frivillig arbeid fra topp til tå. Men næringen og kommunen i Fredrikstad har sett viktigheten av å ha et godt studentmiljø, og vi får lov til å være med på møter og påvirke, forklarer lederen for studentsamfunnet.

Hun mener også at utmerkelsen «Norges mest attraktive by» er fortjent, og noe studentene også merker.

– Byen føles urban og det er akkurat den følelsen en student vil ha, forklarer Bodum Lund.

Vil til sentrum

Sindre Hotvedt (20) fra Greåker går tredje året på byggingeniør-linjen på Kråkerøy. Han har bodd hjemme på Greåker de to første studieårene, men vil nå skaffe seg en hybel i Fredrikstad.

– Jeg vil være nærmere der det skjer. Det er mye morsomt som skjer for studentene, onsdags-quizen er en personlig favoritt for meg, sier Hotvedt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.