HiØ-studenter hevdet seg i norgesmesterskap

DropBy Norge stakk av med prisen for beste forretningsplan. Studentbedriften består av Lorenzo Ruscelli (f.v), Erik Thoresen, Matias Heggdal og Mohammed Adeysey. her er de med en representant fra konkurransen.

DropBy Norge stakk av med prisen for beste forretningsplan. Studentbedriften består av Lorenzo Ruscelli (f.v), Erik Thoresen, Matias Heggdal og Mohammed Adeysey. her er de med en representant fra konkurransen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uken har NM for Studentbedrifter 2018 gått av stabelen i Oslo, og der var flere studentbedrifter fra Høgskolen i Østfold representert. Den ene tok hjem prisen for «beste forretningsplan».

DEL

– Vi har jobbet lenge med å utvikle vår forretningsplan og det er veldig morsomt at det ble belønnet på NM, sier daglig leder i DropBy Norge SB, Lorenzo Ruscelli i en pressemelding.

Vil bedre skolehverdagen

Han og medstudentene Erik Thoresen, Matias Heggdal og Mohammed Adeysey har startet bedriften DropBy Norge, og utviklet en digital matchingtjeneste som kobler skoleelever med mentorer. Planen er at tjenesten skal skape bedre samhandling mellom elev, videregående skole og leksehjelpere, og at dette skal motvirke dropouts og frafall i skolen.

– Dropby tilbyr en gratis og kvalitetssikret leksehjelp. Gjennom tjenesten legges det til rette for individualisert og skreddersydd undervisning basert på elevens behov, forklarer Ruscelli.

– Tjenesten matcher eleven opp med en mentor på bakgrunn av interesser og behov, legger han til.

Vant pris

Norgesmesterskapet ble denne uken avholdt i Næringslivets Hus i Oslo, og 21 studentbedrifter fra ulike fylker konkurrerte alle om den gjeve tittelen «Norges Beste Studentbedrift 2018». NM for Studentbedrifter arrangeres av Ungt Entreprenørskap som er en ideell og landsomfattende organisasjon.

I konkurransen ble det flere priser, og DropBy kunne stolt ta imot prisen for «beste forretningsplan».

De fire studentene er til daglig studenter på bachelorstudiet «Innovasjon og Prosjektledelse» på Høgskolen i Østfold, og daglig leder Ruscelli har klare visjoner for fremtiden.

– Vår visjon er å skape mestringsdyktig ungdom, sier han.

Gjengen har store planer for DropBy, og ønsker å starte AS når skoleåret er over.

Flere deltagere fra HiØ

I tillegg til Dropby var to andre studentbedrifter fra HiØ med på norgesmesterskapet.

  • Trancedo, bestående av Frank Hanssen, Daniel Ringdalen, Johann Vårvik og Martin Nøhr. De har utviklet en samkjøringstjeneste som tilrettelegger for rimeligere, mer fleksible og miljøvennlige reiser. Studentbedriften satser på å utnytte ubrukt setekapasitet som gir gevinst til både sjåfør og passasjer. Dersom ideen realiseres er den å betrakte som en revolusjon innen persontransport. Under NM for studentbedrifter fikk de hederlig omtale for sitt markedsføringsarbeid.

  • Warntech SB, bestående av Martin Nerby, Espen Sørlie, Kim Holst og Thor Preststulen. De har utviklet et mobilt varslingssystem for å redusere antall drukningsulykker. Systemet baserer seg på mobil, passiv overvåking av livbøyer. Dette gjennomføres ved bruk av ny, kommende teknologi (NB-IoT). – Produktet bidrar til reduksjon av drukningsulykker, og raskere varsling til nødetater ved reell bruk av livbøyen. Systemet bidrar også til reduksjon av sabotasje og hærverk på livbøyene, forteller daglig leder Martin Nerby. Warntech SB fikk hederlig omtale for sitt innovative produkt under NM for studentbedrifter 2018.

Artikkeltags