Jan Ingar (61) vil dele prisen han har fått med studentene – nå kan de glede seg til fest

ÅRETS INSPIRATOR: Dette er årets barnehageinspirator i Norge: Jan Ingar Båtvik fra Råde.

ÅRETS INSPIRATOR: Dette er årets barnehageinspirator i Norge: Jan Ingar Båtvik fra Råde. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Studentene til høyskolelektor Jan Ingar Båtvik (61) kan glede seg etter at han mandag ble kåret til årets barnehageinspirator i Norge. Prispengene skal nemlig brukes til fest med dem – når eksamen er over.

DEL

– En slik pris får man ikke hvis man lever i et vakum. Prosessen sammen med studentene er en interaktiv prosess, og god respons fra studentene gjør at man blir en bedre lærer. Så dette vil jeg dele med dem som egentlig har skapt denne prisen: studentene mine, sier Råde-mannen.

Eksamen først!

50.000 KRONER: Det var kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen som delte ut prisen på 50.000 kroner. Pengene vil Jan Ingar Båtvik dele med studentene sine, som kan vente invitasjon til fest – når eksamen er over.

50.000 KRONER: Det var kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen som delte ut prisen på 50.000 kroner. Pengene vil Jan Ingar Båtvik dele med studentene sine, som kan vente invitasjon til fest – når eksamen er over.

Mandag formiddag ble han tildelt tittelen årets barnehageinspirator av Private Barnehaagers Landsforbund (PBL) i konkurranse med hele 63 nominerte kandidater. Og kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen overrakte ikke bare et diplom til prisvinneren, men også en sjekk på 50.000 kroner.

Det er rundt 30 studenter i klassen som nå kan glede seg til å kose seg med pengene på fest.

– Jeg planlegger nok en litt større avslutning sammen med den mest sentrale klassen. Men det skjer ikke før etter eksamen. Nå skal først alle i land med muntlig eksamen – og så skal vi ta oss en liten runde etterpå, sier Båtvik.

Fikk flest studentnominasjoner

Båtvik, som egentlig er utdannet kjemiingeniør og agronom i tillegg til å ha pedagogikk-utdannelse fra Universitetet i Oslo, har 20 år bak seg på Høgskolen i Østfold.

Det er åttende gang PBL deler ut prisen Årets barnehageinspirator til en foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger. Prisen går til en foreleser som gjør en spesiell innsats for å skape engasjerte studenter som er stolte av sitt yrkesvalg som barnehagelærer. Ifølge en pressemelding fra PBL fikk Båtvik desidert flest nominasjoner fra studenter og lovordene var mange.

Tar med studentene ut

– Hva er det du gjør som førte til at du fikk denne prisen?

– Min undervisning handler nok veldig om at jeg er trygg i faget. Jeg sitter på mye kunnskap om det jeg underviser om. Men det også noe med det å få presentert det på en slik måte at det smitter. Jeg har vel sagt at det viktigste ikke er hva man sier med kjeften, men hva som lyser ut av øynene på en, sier Båtvik.

Han kan fortelle at han også sørger for å få med seg studentene ut så ofte det er anledning til det.

– Noe må jo foregå innendørs, men jeg vil veldig gjerne ha dem med ut. Det er der livet leves og det er viktig å komme ut når det gjelder undervisning i naturfag, sier Båtvik.

Det er studentene ved landets universiteter og høgskoler som foreslår kandidater til prisen. I år fikk PBL inn forslag på 63 kandidater fra 17 forskjellige studiesteder.

Artikkeltags