Ny rampe gjør hverdagen lettere

Stor dag. Dan Thomas Auby fikk æren av å innvie den nye rullestolrampen. Her sammen med Rolvsøy Rotaryklubbs Helge André Solheim (t.v.), Cathrine Solheim og Vidar André Larsen.

Stor dag. Dan Thomas Auby fikk æren av å innvie den nye rullestolrampen. Her sammen med Rolvsøy Rotaryklubbs Helge André Solheim (t.v.), Cathrine Solheim og Vidar André Larsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En ny utendørs rullestolrampe med tilhørende platting ble torsdag innviet på Hjørgunn gård. Nå kan brukerne selv trille helt frem til hesteryggen.

DEL

– Vi fikk en utfordring fra senteret og tok den, sier Helge André Solheim, leder for samfunnstjenesten i Rolvsøy Rotaryklubb.

Næringslivet har stilt opp

Klubben har vært pådriver for prosjektet, men hadde ikke kommet langt uten sponsing fra næringslivet.

Byggfirmaet Carlsen Fritzøe, avdeling Saxegård på Rolvsøy, har bidratt med materialer til en verdi av 22.000 kroner.

Berg Sparebank har stilt 20.000 kroner til rådighet.

– Vi har lenge hatt behov for en slik rullestolrampe. Den vil gjøre hverdagen enklere for våre brukere. 200 barn og unge benytter seg av terapiridning ukentlig, sier mangeårig gårdsbestyrer ved Hjørgunn, Willy Wilhelmsen. 

Mer på gang

Selve rullestolrampen er i aluminium og er ni meter lang. Den skråner svakt og ender opp med et repos der den funksjonshemmede kan gå eller løftes rett over på hesteryggen for terapiridning.

I forkant av rampen har Rotary-medlemmene bygget en platting på 5x5 meter. Her er det også plassert utemøbler og grillutstyr.

Et monteringsfirma har benyttet brukt men fullt brukbart materiell i aluminium i klargjøringen av rampen.

- Å benytte brukt i stedet for nytt har mer enn halvert prisen, sier Solheim.

Det er ikke første gang Rolvsøy Rotaryklubb engasjerer seg for Hjørgunn gård. I 2014 ble det bygget en grillhytte på dugnad med plass til 40 personer.

– Neste utfordring er å få på plass en utendørs løfte- og heisanordning. Forhåpentligvis står den ferdig til neste sommer, sier Helge André Solheim.

Artikkeltags