Herføll Gruppen AS har overtatt samtlige aksjer
Tradisjonsrike Saxegård Sag i Rolvsøy er foreløpig siste bedrift som har skiftet eier i den oppkjøpsbølgen som råder ikke byggevaresektoren.
De to eierne, Vidar Saxegård og Ketil Saxegård vil fortsatt eie bygningsmassen, men har solgt bygg- og trelastutsalget.
Det er en virksomhet som omsetter for ca. 50 millioner kroner i året og som er bygd opp over flere år. Virksomheten i Rolvsøy ble bygd opp av brødrene Egil og Roald Saxegård og er viderefør av deres sønner.
– Vi er svært tilfreds med den avtale vi har inngått. Arbeidsplassene, ca. 30 alt i alt, er sikret og virksomheten skal videreutvikles, sier administrerende direktør i Herføll Gruppen AS, Gudmund Eriksen til Fredriksstad Blad.

Konkurransen øker

For Byggmakker-kjeden betyr overtagelsen av Saxegård at man er tilbake på arenaen i Fredrikstad etter at Huseby Sag tidligere i år ble overtatt av Maxbo-kjeden (Løwenskiold Handel AS).
Herføll Gruppen i Moss har tidligere i år overtatt Ole Slorer AS og Byggmakker i Sarpsborg.
– Formelt skjer overtagelsen fra 30. desember, sier direktør Eriksen som sterkt betoner at for Herføll Gruppen er det en rettesnor å ta vare på tradisjoner og kundemasse.

Kompetansen

– Den kompetansen som vår stab representerer, vil være intakt også når vi inngår i Byggmakker-kjeden, sier daglig leder Ketil Saxegård. Han opplyser at bedriften også skal fortsette med produksjon av takstoler. Selve høvleridriften som i liten grad å vært viktig de senere år, blir helt faset ut.
Herføll Gruppen i Moss vil etter denne overtagelsen drive fem Byggmakker-utsalg i Østfold. Omsetningen neste år forventes å bli hele 350 millioner kroner og vil etter det siste oppkjøpet være den desidert største aktør innen byggevare og interiør-segmentet i Østfold.
Men i Rolvsøy vil det utvilsomt bli konkurranse etter som det i løpet av et år eller to vil komme konkurrenter. Byggevarekjeden Montèr har allerede tilsagt sitt nærvær ved Østfoldhallen.