Herføll Gruppen overtar Saxegård Sag

Hos Saxegård Sag & Høvleri vil Maxbo-skiltet bli erstattet med Byggmakker, men kompetansen i firmet blir beholdt, lover daglig leder Ketil Saxegård til venstre, Vidar Saxegård og administrerende direktør Gudmund Eriksen i Herføll Gruppen AS.Foto: Trond Thorvaldsen

Hos Saxegård Sag & Høvleri vil Maxbo-skiltet bli erstattet med Byggmakker, men kompetansen i firmet blir beholdt, lover daglig leder Ketil Saxegård til venstre, Vidar Saxegård og administrerende direktør Gudmund Eriksen i Herføll Gruppen AS.Foto: Trond Thorvaldsen

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Saxegård Sag & Høvleri AS, med en omsetning på ca. 50 millioner kroner, er overtatt av Herføll Gruppen AS i Moss og skifter kjedetilknytning fra Maxbo til Byggmakker.

DEL

Herføll Gruppen AS har overtatt samtlige aksjer
Tradisjonsrike Saxegård Sag i Rolvsøy er foreløpig siste bedrift som har skiftet eier i den oppkjøpsbølgen som råder ikke byggevaresektoren.
De to eierne, Vidar Saxegård og Ketil Saxegård vil fortsatt eie bygningsmassen, men har solgt bygg- og trelastutsalget.
Det er en virksomhet som omsetter for ca. 50 millioner kroner i året og som er bygd opp over flere år. Virksomheten i Rolvsøy ble bygd opp av brødrene Egil og Roald Saxegård og er viderefør av deres sønner.
– Vi er svært tilfreds med den avtale vi har inngått. Arbeidsplassene, ca. 30 alt i alt, er sikret og virksomheten skal videreutvikles, sier administrerende direktør i Herføll Gruppen AS, Gudmund Eriksen til Fredriksstad Blad.

Konkurransen øker

For Byggmakker-kjeden betyr overtagelsen av Saxegård at man er tilbake på arenaen i Fredrikstad etter at Huseby Sag tidligere i år ble overtatt av Maxbo-kjeden (Løwenskiold Handel AS).
Herføll Gruppen i Moss har tidligere i år overtatt Ole Slorer AS og Byggmakker i Sarpsborg.
– Formelt skjer overtagelsen fra 30. desember, sier direktør Eriksen som sterkt betoner at for Herføll Gruppen er det en rettesnor å ta vare på tradisjoner og kundemasse.

Kompetansen

– Den kompetansen som vår stab representerer, vil være intakt også når vi inngår i Byggmakker-kjeden, sier daglig leder Ketil Saxegård. Han opplyser at bedriften også skal fortsette med produksjon av takstoler. Selve høvleridriften som i liten grad å vært viktig de senere år, blir helt faset ut.
Herføll Gruppen i Moss vil etter denne overtagelsen drive fem Byggmakker-utsalg i Østfold. Omsetningen neste år forventes å bli hele 350 millioner kroner og vil etter det siste oppkjøpet være den desidert største aktør innen byggevare og interiør-segmentet i Østfold.
Men i Rolvsøy vil det utvilsomt bli konkurranse etter som det i løpet av et år eller to vil komme konkurrenter. Byggevarekjeden Montèr har allerede tilsagt sitt nærvær ved Østfoldhallen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.