Lager egen musikk som terapi

Mestring: Her er  musikkterapeut Kari Duesten sammen med en bruker under musikkinnspilling.

Mestring: Her er musikkterapeut Kari Duesten sammen med en bruker under musikkinnspilling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Brukerne i avdeling for psykisk helse og rusmestring har fått et hjemmestudio i gave.

DEL

Gaven kostet 34.000 kroner og er gitt av Fredrikstad sanitetsforening.

I 2014 begynte kommunens avdeling for psykisk helse og rusmestring med musikkterapi for brukerne sine. De har imidlertid ønsket utstyr for å kunne lage musikk selv og jobbe med musikk elektronisk.

– Men vi har ikke hatt mulighet til kjøpe inn en hjemmestudiostasjon til vårt musikkrom ved Helsehuset, skriver kommunen i en pressemelding.

Takknemlige: Musikkterapeutene Joachim Huby, Daniel Løset Kristiansen og Kari Duesten og teamleder Eva Olsen takker Kari S. Klemsdal fra Fredrikstad Sanitetsforening for bidraget. Gaven på 34.000 kroner gikk til innkjøp av hjemmestudiostasjon.

Takknemlige: Musikkterapeutene Joachim Huby, Daniel Løset Kristiansen og Kari Duesten og teamleder Eva Olsen takker Kari S. Klemsdal fra Fredrikstad Sanitetsforening for bidraget. Gaven på 34.000 kroner gikk til innkjøp av hjemmestudiostasjon. Foto:

Det er særlig de yngste brukerne som har etterlyst dette.

– Å skrive tekster og sanger er et godt terapeutisk verktøy i arbeidet med blant annet følelsesuttrykk, identitet og selvbilde. Å kunne spille inn musikken og sangene vil være en stor motiverende faktor med muligheter for høy grad av mestring for både unge og voksne brukere innen rus og psykiatri, står det i pressemeldingen.

Fredrikstad sanitetsforening var ikke vonde å be og støttet tiltaket med 34.000 kroner slik at det nødvendige utstyret kunne kjøpes inn.

– Dette er et sjenerøst bidrag som vil komme mange brukere til nytte i tiden fremover, fastslår kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.