Har betalt ut 24 millioner i pasientskadeerstatning – bare i Østfold

24 mill: Norsk pasientskadeerstatning har betalt ut rundt 24 millioner kroner i erstatning til østfoldinger hittil i år.

24 mill: Norsk pasientskadeerstatning har betalt ut rundt 24 millioner kroner i erstatning til østfoldinger hittil i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har i løpet av det første halvåret i 2018 betalt ut rundt 24 millioner kroner til pasienter og pårørende i Østfold. Det er åtte millioner kroner mer enn på samme tid i fjor.

DEL

Det kommer frem av halvårstallene som NPE sendte ut torsdag. Ifølge statistikken har det blitt utbetalt rundt 534 millioner kroner i erstatninger til pasienter og pårørende på landsbasis hittil i år.

Åtte millioner mer

Hittil i år er det betalt ut 24 millioner kroner i erstatning til pasienter og pårørende i Østfold. Det er rundt åtte millioner kroner mer enn året før.  I løpet av hele 2017 ble det utbetalt 31,3 millioner kroner i erstatning her i fylket.

Det er flere saker med høye utbetalinger som er årsaken til økningen til økningen.

NPE har mottatt 132 saker hittil i år i Østfold, mot 122 til samme tid i fjor.

Flere saker i Østfold

For mens antall saker har økt i Østold, er det en motsatt trend i resten av landet. NPE har mottatt seks prosent færre krav om erstatning sammenlignet med første halvår i 2017. Nedgangen skjer i offentlig helsetjeneste, og ikke i den private helsetjenesten, ifølge pressemeldingen fra NPE.

– Vi vet ikke hvorfor vi har mottatt færre krav om erstatning dette halvåret, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad.

Erstatningene dekker blant annet utgifter, inntektstap, menerstatning og tap av forsørger.

– Erstatningene sørger for at pasienter og pårørende får dekket det økonomiske tapet som skaden har ført til, i tillegg til at de pasientene som har fått omfattende og varige skader får en utbetaling for redusert livskvalitet, sier Jørstad.

Artikkeltags