Vil du gi kommunens eldre en god sommer? Se her!

Når sykepleier Camilla Jakobsen på Rolvsøy sykehjem og andre faste ansatte tar ferie trenger kommuen noen til å gi de eldre, som beboerThor Ileby (81), det lille ekstra om sommeren.

Når sykepleier Camilla Jakobsen på Rolvsøy sykehjem og andre faste ansatte tar ferie trenger kommuen noen til å gi de eldre, som beboerThor Ileby (81), det lille ekstra om sommeren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunens sykehjem søker unge aktivitetsassistenter som kan gi beboerne hyggelige opplevelser i sommer. Sykkeltur, elvecruise med byferga, vafler i hagen og høytlesning er noe av «jobbinstruksen».

DEL

– Halvparten av de fast ansatte på sykehjemmene avvikler ferie og erstattes av vikarer som ikke er så kjent. Da blir det en utfordring for oss å gi beboerne det lille ekstra om sommeren, sier etatssjef for kommunens omsorgssentre, Birgitte Skauen Kopperud.

Siden 2016 har kommunen ansatt ungdommer under 18 år som går på helse- og oppvekstlinjen på videregående som såkalte aktivitetsassistenter.

Også i år bevilget Helse- og velferdsutvalget 100.000 kroner til tiltaket.

Håper å lokke de unge til helse

– Vi ønsker å gi beboerne en god sommer, og ser at ungdommene er med på å få til dette. Vi vil også vise frem de spennende og fine arbeidsplassene som er på sykehjemmene, og på den måten bidra til at ungdom velger å utdanne seg innen helsefag, forklarer Kopperud.

Gjennom året ser hun og de andre ansatte på sykehjemmene at ungdommene bidrar positivt inn i de eldres hverdag.

– Store deler av året har vi elever under 18 år i praksis på våre sykehjem. Det er veldig hyggelig for beboerne. Elever på helse- og oppvekstfag fra Glemmen, Greåker og andre skoler har i praksis i førsteklasse med fokus på aktiviteter. De arrangerer fester, fysisk aktivitet, individuelle hyggestunder og mye annet, sier etatssjefen.

F.v: Victoria Helene Mellqvist (17) og Emma Signora Alfredsen (17) jobbet som aktivitetsassistenter i fjor.

F.v: Victoria Helene Mellqvist (17) og Emma Signora Alfredsen (17) jobbet som aktivitetsassistenter i fjor. Foto:

I fjor var Victoria Helene Mellqvist (17) og Emma Signora Alfredsen (17) to av seks som fikk sommerjobb som aktivitetsassistenter.

– Ofte kan det være at noen ønsker at jeg skal sitte og holde dem i hånden, være sammen med dem mens de ser på tv eller lese litt for dem. Bare være der egentlig, sa Alfredsen, som var på Solliheimen sykehjem.

– Det å havne på sykehjem betyr jo som regel at man har kommet i en fase i livet som går mot slutten. Derfor ønsker jeg å ha fokus på å gjøre det så bra og trivelig for beboerne som mulig, sa Mellqvist.

Ludo i skyggen og sykkel på brygga

Denne sommeren håper kommunen å få på plass ti ungdommer som etter planen skal jobbe tre dager i uka i tre uker i juli.

– Tidligere har aktivitetsassistentene gått turer, syklet turer på rickshaw-syklene på brygga, spilt ludo i skyggen, lest, pratet, stekt vafler i hagen, dratt på elvecruise med byferga og mye annet. Det handler om å finne ut hva beboerne ønsker, sier etatssjefen.

Søknadsfrist på stillingene er 10. juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.