Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad-skole i statsministerens nyttårstale

Artikkelen er over 3 år gammel

Haugeåsen ungdomsskole ble trukket fram som skoleeksempelet i statsminister Erna Solbergs nyttårstale.

Haugeåsen ungdomsskole har grunn til å smile etter at statsminister Erna Solberg brukte skolen som et godt eksempel på kampen mot radikalisering i sin tale til det norske folk 1. nyttårsdag.

Får skryt for arbeidet

Haugeåsen ungdomsskole fikk besøk av statsministeren tidligere i år. At skolen blir nevnt i talen har sammenheng med det besøket. Nå skryter statsministeren av det hun selv kaller reflekterte ungdommer.

LES OGSÅ: Solberg: – Man kan trykke på en knapp flere ganger, men en dag kan det være nok

– Tidligere i høst besøkte jeg Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad. De har et eget undervisningsopplegg for ungdom om radikalisering. De diskuterer blant annet hvordan ordene vi bruker i samfunnsdebatten påvirker oss. Jeg møtte reflekterte ungdommer som ønsker å motarbeide radikalisering med kunnskap og åpen debatt. Det kan mange lære av, sa Erna Solberg.

 

At landets øverste politiker og leder mener at flere kan lære av skolen syns rektor Mona Häckert er et kjempekompliment til alle som er involvert i Haugeåsen ungdomsskole. Selv har hun visst en stund at skolen ville bli nevnt i Solbergs tale, men nå kan hun endelig snakke om det.

– Utrolig morsomt, sier rektor Mona Häckert.

– Selvfølgelig er det stort. At hun valgte oss er nok takket være den jobben vi har gjort mot radikalisering. Vi har tatt disse vanskelige temaene inn i undervisningen siden vi har elever fra hele verden. Lærerne våre snakker mye med elevene om det som skjer ute i verden. Det er veldig viktig fordi vi må lære å kjenne hverandre. Det er for lett å fordømme hverandre med bakgrunn i religion og etnisitet, sier rektoren.

– Resultatet er at vi har blitt en skole med få konflikter. Det er det vi vil oppnå med arbeidet, forklarer rektoren. 

Bildeserie

Erna-besøk på Haugåsen

 

En god bekreftelse

Rektoren ved skolen mener det virket som at Erna Solberg hadde stor glede av besøket på Haugeåsen i høst. At hun nå velger akkurat skolen i Fredrikstad som skoleeksempel i en nyttårstale er en god bekreftelse for alle som jobber og går på skole her, mener hun.

– Dette er veldig hyggelig for både elevene og lærerne på skolen. Rådgiveren til statsministeren ringte meg tidlig i desember. Jeg har visst om dette en stund, men har ikke sagt det til noen. For det kunne jeg ikke, forklarer hun.

– Jeg opplevde da hun var besøk hos oss at hun satte pris på å snakke med elevene våre. Det var Solberg også flink til. Det er fint at hun kommer seg ut og ser skole-Norge. Slik får hun sett hva som foregår, mener rektor Häckert.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.