«Jeg ser at det refereres til «ekspertanslag» på prisen, men da tenker jeg det er greit å opplyse om at innhentet takst sier 35 millioner kroner, hvilket jeg mener er et greit utgangspunkt».

Dette skriver Ek i en tekstmelding til VG torsdag.

Tror på omsetningsrekord

Tidligere denne uken mente nemlig Sørholt at prinsessens feriested kunne være verdt 70 millioner.

Lokale meglere, som Fredriksstad Blad har snakket med, syntes 70 millioner kroner hørtes svimlende mye ut.

– Eiendommen har en lang historie og en fantastisk beliggenhet midt i Hankøsundet, men om 70 millioner er riktig vet jeg ikke. At det kan bli omsetningsrekord på Hankø har jeg tro på, sa den erfarne megleren Gunnar Olai Stavlund til FB.

Lokale kollegaer i både Møller, Eie og DNB eiendom var enige.

Bloksberg

  • Daværende kronprins Olav kjøpte feriestedet i 1947. Da hadde han allerede leid stedet siden før andre verdenskrig. Siden den gang har de kongelige kastet glans over Hankø og vært aktive i seilmiljøet.
  • Da kong Olav gikk bort i 1991 arvet kong Harald Bloksberg. I 2001 arvet pirnsesse Märtha Louise stedet. Ifølge VG ble stedet på den tiden vurdert til å ha en markedsverdi på 20 millioner kroner.
  • Og ikke bare har det bodd kongelige på Bloksberg. Prinsesse Märtha og Ari Behns mellomste datter, Leah Isadora, ble født på Bloksberg i 2005.
  • Mens kong Harald og dronning Sonja eide stedet ble eiendommen på 80-tallet utvidet med badstue og anneks, ifølge Se og Hør. Også hovedhuset ble pusset opp da.
  • Senere bygget prinsesse Märtha og hennes daværende ektemann Ari Behn et 60 kvadratmeter stort badebasseng med eget badehus og garderober, skriver Se og Hør.

 

«Dream on»

Torbjørn Ek, som skal selge feriestedet prinsessen arvet av sin far i 2001, har over 30 års erfaring som advokat på boligeiendom. Han sier til VG at selv om taksten er på 35 millioner, kan salgssummen bli høyere.

– Bloksberg er en unik eiendom, både når det gjelder størrelse, beliggenhet, utforming og ikke minst med tanke på identitet, sier han til avisa.

Ek anslår at han vil legge ut salget neste uke. Salgsoppgaven lages til potensielle kjøpere.

Og akkurat som den lokale megleren Tormod Møller sa til FB torsdag: Det blir ikke noen åpen visning for de nysgjerrige på Bloksberg.

– Dream on, sier Ek til VG.

Prinsessen har selv vært på ferie på Hankø de siste dagene, og har lagt ut flere bilder fra Hankøsundet på Instagram.

«Jeg vil savne denne utsikten», skriver hun til ett av bildene.