Langåpent i sentrum trakk flere folk

Bytur: Snorre Helgesen (12) er i byen med venner en gang i uken. Da spiser de kebab og titter i Torvbyen. Mamma Anette Helgesen foretrekker gågata hvis hun skal handle.

Bytur: Snorre Helgesen (12) er i byen med venner en gang i uken. Da spiser de kebab og titter i Torvbyen. Mamma Anette Helgesen foretrekker gågata hvis hun skal handle. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var over 9.000 flere passeringer i Fredrikstad sentrum på torsdagens superlangdag enn på fjorårets. Snorre og mamma Anette Helgesen bruker byen mer nå.

DEL

– Vi har nettopp flyttet fra Nylende til Kråkerøy. Så det er blitt lettere å bruke sentrum, smiler Anette Helgesen (38).

25 prosent vekst

Lørdag formiddag tok hun turen til byen og gågata sammen med sønnen Snorre (12). Klesbutikken B-Young var første mål for handleturen.

– Hvis jeg skal handle i byen, velger jeg gågata. Jeg synes det er blitt kjempefint her nå. Det er større satsing, noe som merkes i både aviser og sosiale medier. Det er blitt et engasjement for gågata, sier Anette Helgesen.

Det merker også Fredrikstad Næringsforening. De melder gledestrålende at superlangdagen torsdag denne uken hadde stor vekst sammenlignet med fjorårets arrangement. Det ble holdt på samme dag i samme uke.

På tellestasjonene i sentrum ble det torsdag registrert 37.000 passeringer. Det er en vekst på 25 prosent vekst fra i fjor, eller 9.250 passeringer.

– Det er fine tall. Butikkene jubler også, det var mye besøk og god omsetning – spesielt var kveldstimene utrolig bra, forteller sentrumsleder Line Jeppesen.

– Det er moro at folk kommer når det gjøres ekstra ting i sentrum. Vi ser det på vanlige langdager og bylørdager også.

Godt samarbeid

Hun mener responsen og økningen skyldes samarbeidet mellom de forretningsdrivende som har pågått en stund. Butikkene og andre aktører utveksler erfaringer og ideer i langt større grad enn før.

– De ser verdien av å stå sammen. Vi jobber også kontinuerlig for å ha en god butikkmiks. Vi gleder oss veldig til Nygaardsplassen blir ferdig, det vil løfte sentrum ytterligere, sier Jeppesen.

Den siste tiden har stemningen tilspisset seg mellom sentrumsaktører og Værste-utbyggerne om hvor fremtidig handel bør konsentreres.

Sentrumsleder Jeppesen ønsker ikke å ha noen formening om dette.

– Det er politikerne som avgjør hvor veksten skal komme. Vi jobber ut fra det, påpeker hun.

Artikkeltags