Gå til sidens hovedinnhold

Hånd i hånd for livet

Artikkelen er over 6 år gammel

Svømmekursene som kommunen og Kongstensvømmerne arrangerer på initiativ fra Fredriksstad Blad, tiltrakk seg glade og forventningsfulle ungdommer i går kveld.

Intensivkursene starter nå, og første runde går over seks dager denne helgen og neste. Og allerede på første kursdag fredag møtte hele 25 deltagere opp hos et knippe engasjerte instruktører på Konstenbadet.

Les også: Skal bli trygge i vannet

I sjøen neste helg

Med vidt ulik erfaringsbakgrunn når det gjaldt både vann og livet ellers, var første målsetting å få kartlagt hva hver enkelt var komfortabel med.

Det var kaldt i luften, men varmt i vannet – og allerede før de hadde hoppet uti, fikk de vite at neste helg blir utfordringen å faktisk bade i sjøen.

– Det er flott at så mange har møtt opp. Vi vet at det er store ulikheter i hva dere kan og tør, og det skal vi forsøke å kartlegge nå. Kurset går over tre dager denne helgen og tre dager den neste, opplyste Betina Hammer – instruktør hos Kongstensvømmerne.

Les også: Omkom mens de hadde svømmetrening i vannkanten

Usikre på oppmøtet

Dermed ble alle sendt i garderoben for å skifte, og jentene fikk tilbud om egen kvinnelig instruktør og å kunne fullføre kurset ved svømmehallen på Vestbygda ungdomsskole, 20 minutters kjøretur unna.

– Vi skal finne ut hvor flinke dere er i vannet før, og derfor begynner vi i det lille bassenget først. Her skal dere lære å dykke, flyte, gli og bevege dere fremover i vannet. Og det er nå veldig viktig at dere gir oss beskjed om hva dere føler underveis, og vi gjør ingenting før dere har fått beskjed om det først, forsikret hun.
Frode Eliassen, leder i styret for Kongstensvømmerne, fulgte det hele nøye fra sidelinjen:

– Vi var faktisk ikke helt sikre på hvor mange som ville komme hit i kveld, men nå er det faktisk 25 stykker her, kunne han konstatere da alle hadde lagt fra seg personlige eiendeler på land og var i ferd med å hoppet uti.

Les også: Familien takker for støtten

Les også: - Abdullahi var min aller, aller beste venn

I sirkel og trygghet

At det var kjølig i luften og overskyet, var det eneste minustegnet denne fredagskvelden.

Allerede før ungdommene hadde rukket å hoppe i vannet, sprang flere av dem rundt og hutret. Da var det ekstra fint med 26 grader i bassenget, og grundig oppvarming var essensielt. Dermed ble alle bedt om å forme en sirkel, holde hverandre i hendene og sette hele den 25 personer store lenken i bevegelse.

En far som sto smilene igjen på bassengkanten, og som for øvrig ville være anonym av hensyn til sine to barn, var lettrørt:

– Vi har kjørt fire mil for å komme hit på kurset. Dette er et fantastisk tiltak, slo han fast – mens instruktøren sørget for at datteren var trygg selv da det meste av henne var under vann.
– Virkelig fantastisk.
 

Kommentarer til denne saken