– Han skal ikke få knekke meg

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fredrikstad-mannen Terje Bratland, som sto bak rosetoget i Oslo, er drapstruet.

DEL

Det forteller han selv til Fredriksstad Blad.

– Jeg har det egentlig helt forferdelig nå. Det er veldig vanskelig for meg å begripe hvorfor noen vil meg så vondt, sier han i sjokk.

Drapstrusselen

Selve drapstrusselen fant sted på det sosiale nettstedet Facebook.

– Jeg ble merket i et bilde der det sto «SKYT, SKYT, SKYT». Den første reaksjonen min var at jeg ble fly forbannet. Hjertet dunker hardt ennå, forklarer Bratland, som har politianmeldt drapstrusselen.

Del på Facebook

Så kom meldingsutvekslingene.

«Sug meg»

– Jeg skrev en melding til ham: «Hvis ikke du fjerner merkingen med idiotisk tekst, kontakter jeg politiet», skrev jeg, strengt men moderert, sier Kråkerøy-mannen.

Svaret tilbake var mildt sagt foruroligende, usammenhengende, og av en slik karakter at FB ikke kan publisere innholdet.

– Så blokkerte han meg, forklarer Bratland.

Føler seg ikke trygg

– Jeg ringte politiet i formiddag, og anmeldte det i et avhør. De sa over telefonen at de kom til å ta dette alvorlig, og det håper jeg de mener.

Nå føler ikke 38-åringen seg trygg lenger.

– Det er vemmelig. Jeg vet ingenting om personen, hvordan han ser ut. Det er ubehagelig, grøsser han.

Nekter å tie

Men Terje Bratland er ikke en person som knekker sammen av den grunn.

Den samfunnsengasjerte Kråkerøy-mannen sier han vil fortsette å jobbe for at ofrenes pårørende skal få et lettere liv etter terrortragediene den 22. juli, og for et samfunn der alle bryr seg.

– Han skal ikke få knekke meg, jeg er alltid en som reiser meg. Han skal ikke få lov til å tvinge meg til taushet, er hans klare tale.

Del på Facebook

Minnearmbånd kritisert

Terje Bratland har blitt hyllet etter den spontane planleggingen av det historiske rosetoget som brakte opp mot 200.000 mennesker sammen i Oslos gater.

Han er mediekontakt i Ole Joachim Blix Andreassens (20) prosjekt, som er salg av minnearmbånd. Det har møtt massiv kritikk, men også støtte fra over 50.000 deltagende på Facebook-gruppen.

– Det har vært mye stygg, usaklig kritikk, særlig på Facebook, av initiativet. Det er ikke morsomt å få slengt så mye stygt i trynet fordi man prøver å gjøre livet til folk enklere, forteller Bratland.

– Håper han får straff

Han har vanskelig for å forstå hvordan et normalt menneske kan drapstrue andre.

– Han er nødt til å være psykisk ustabil. Et normalt menneske kan ikke gjøre sånt. Dessuten har han lagt igjen en masse elektroniske spor ved å gjøre dette via internett. Jeg tror ikke han har tenkt klart, spekulerer Bratland, som håper gjerningsmannen blir tatt.

– Jeg håper han får straffen han fortjener. Dette er vemmelig.

Les også: Terje Bratland (38) står bak rosetoget

Artikkeltags