En person omkom i småflystyrt i Halden

NB. Ulykken skjedde ved 18-tiden, ikke klokken 16 som det sies i videoen.

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

67 år gamle Ola Seim, bosatt i Sandnes, omkom da flyet hans styrtet nord for Halden tirsdag kveld. Flyet skulle egentlig til Torsnes.

DEL

– En av naboene så flyet styrte, det kom inn fra sørvest og de løp opp til ulykkesstedet, for å forsøke å redde å redde livet til den som var der, men han var død da de kom, forteller Halden Arbeiderblads journalist på stedet.

Politiet fikk melding om den fatale ulykken klokken 18.17. På ulykkesstedet er flyet i deler og de brukte en noe tid på å utelukke at det ikke var flere personer involverte i ulykken. Først like før klokken 20 var de sikre på at det kun var 67 år gamle Seim som hadde omkommet.

Ulykken fant sted like ved rv. 22 ved avkjøringa mot Østerbro, i luftlinje er det om lag 100 meter fra riksveien.

– Flyet er et enmotors småfly av fabrikant Cherokee. Flyet tok av fra Sola flyplass kl. 1656 tirsdag 17. mai. Flyet skulle etter flight plan lande på en privat småflyplass i Torsnes i Fredrikstad kommune, det skriver operasjonsleder og politioverbetjent Terje Marstad i Øst Politidistrikt tirsdag kveld.

Det er, ifølge Marstad, ikke uvanlig at småfly av denne typen kan dra litt andre steder enn den forhåndsmeldte ruten.Ifølge VGer Seim eier av flyet.

Arbeider for fullt

– Arbeidet på åstedet pågår for fullt av Havarikommisjonen for lufttransport og Øst politidistrikt. Det arbeides med å skaffe en best mulig oversikt over åstedet og forberede det videre arbeid fra i morgen tidlig. Arbeidet vil ta en pause fra rundt midnatt. Ulykkesstedet blir bevoktet av politiet inntil åstedsarbeidet vil gjenopptas kl. 0830 onsdag morgen, skriver Marstad.

Overfor HA forklarer Marstad at de ekstra ressursene fra politiets side er krimteknikere og hundepatruljer.

For å få arbeidsro og å sikre ulykkesstedet ble det opprettet en midlertidig flyforbudssone. Denne blir opphevet fra midnatt, natt til onsdag.

Foto:

Statens havarikommisjon for transport har også folk på vei til ulykkesstedet.

– Vi vil først samle mest mulig faktainformasjon, for å danne et bilde av det som har skjedd, forklarer direktør William J. Bertheussen.

– Det kan dreie seg om informasjon om flytrafikktjenesten, observasjoner, alle mulige data som kan hjelpe oss.

Årsak: ukjent

– Årsak til ulykken vil det ikke være mulig å mene noe om med det første. Det vil ta tid å granske åstedet og flymaskinen, skriver Marstad tirsdag kveld.

Foto:

Politiet hadde tidligere på kvelden kalt ut mannskap fra Røde Kors og Norske Redningshunder, men disse ble avblåst før de ankom.

– Vi klarte å søke gjennom området med egne ressurser og god hjelp fra brannvesenet, sier Marstad.

– Det gjenstår en del arbeid for å finne ut hvorfor det skjedde, sier Juelsen til Halden Arbeiderblad.

Dette gjorde politiet først

– Vi fikk melding om en mulig flystyrt, beskriver innsatsleder Juelsen like før klokken 20:30.

– Det blir kjørt flere mannskaper til stedet for å påbegynne søk og redning, det blir også sendt fra brannvesenet og ambulanse som bistår dette.

– Kommer til stedet og ser da et flyvrak som sammenfaller med det vitnet har sett og man finner da en person som er død. I den forbindelse har vi jobbet parallellspor med å finne ut hvem det er og type fly. Pårørende er nå varslet og vet hva som har skjedd.

Artikkeltags