Skole måtte sende hjem alle elevene

Uten vann: Byggearbeider på Gressvik ungdomsskole har ført til at vannet forsvant mandag ettermiddag. Tirsdag ble alle elevene sendt hjem.

Uten vann: Byggearbeider på Gressvik ungdomsskole har ført til at vannet forsvant mandag ettermiddag. Tirsdag ble alle elevene sendt hjem. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle elevene på Gressvik ungdomsskole ble sendt hjem tirsdag morgen. Årsaken er at skolen ikke har vann.

DEL

– Det er noen som har gravd over vannledningen i forbindelse med byggearbeider, forklarer Hilde Fingarsen, inspektør ved Gressvik ungdomsskole.

Skolen skal få et nybygg med musikkrom og auditorium. Det var mandag ettermiddag at uhellet med vannledningen skjedde, og vannet ble borte.

Likevel kan ikke elevene være på skolen tirsdag.

– Ledningen må repareres. I tillegg må det tas prøver av vannet i 18 timer for å sikre at det ikke er bakterier i det, sier Fingarsen.

Skoleledelsen har vært i kontakt med kommuneoverlegen og miljørettet helsevern for å få en vurdering av hva som bør gjøres. Konklusjonen ble dermed at elevene måtte sendes hjem.

– Vi kan ikke gjennomføre en hel skoledag uten at elevene får gå på toalettet. Dette handler om hygiene, påpeker inspektøren.

Gressvik ungdomsskole har rundt 350 elever. Før de fikk gå hjem, forsikret skolen seg om at alle foresatte var informert.

– Vi håper at alt er som normalt onsdag, sier Hilde Fingarsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken