Si hei til alle du møter, gi «high five», gi en klem – og fortsett med det hver dag frem til sommerferien!
Det var litt av noen lekser de fikk, de over 900 elevene ved Greåker videregående skole da de møtte 36 år gamle Marco Elsafadi i går. Leksene fikk de etter at alle 900 fnisende hadde gitt hverandre en real gruppeklem. Elsefadi, som står bak en egen organisasjon som jobber med vanskeligstilt ungdom, mener dette er forebygging av mobbing og rasisme i praksis på en svært enkel måte. Selvtillit og selvfølelse er avgjørende, og vi har alle ansvar for å bygge opp relasjonene til hverandre, er budskapet hans. Smil, hils, klem. Ta med deg noen i kantinen. Ta med alle i fellesskapet. Ta vare på hverandre. Bygg opp hverandre.
– Hadde det ikke vært digg om alle går ut fra Greåker videregående og husker det som en flott tid? Det hele starter og slutter med hvordan vi oppfører oss mot hverandre, sier Elsefadi.
Elevene hadde ingen problemer med å klemme sidemannen da flere hundre gjorde det samtidig i gymsalen.
Men om de kommer til å ta med seg anmodningene ut i den virkelige skolehverdagen?
– Jeg kommer garantert til å bli flinkere til å si hei. Jeg føler vi har lært mye av dette, sier elev Abdul Hamid Hassoung, mens russeformann Simon Andreas Brännström (18) forsikrer at visdommen fra Elsefadi skal tas med helt inn i russetiden.
På f-b.no kan du se hvordan det gikk da elevene ga hverandre en skikkelig gruppeklem.