– Lene Alexandra er et forbilde

Bød på seg selv: I anledning verdensdagen for psykisk helse fikk hundrevis av Glemmen-elever høre Lene Alexandras historie.

Bød på seg selv: I anledning verdensdagen for psykisk helse fikk hundrevis av Glemmen-elever høre Lene Alexandras historie. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med sin egen historie ville Lene Alexandra vise Glemmen-elevene at de er mer enn bra nok. – Hun er tøff og inspirerer til å få livet mer på stell, sier Nora (16).

DEL

16-åringen var den første som rakk frem til Lene Alexandra Øien etter hennes times lange foredrag på Glemmen videregående skole tirsdag.

Flere ønsket å ta bilde og snakke med henne.

Kjendisen var invitert i anledning verdensdagen for psykisk helse. Under tittelen «Du er bra nok» fortalte hun åpenhjertig om sine livserfaringer.

Om å gjøre en endring

– Jeg synes det var veldig inspirerende å høre på. Hun tør å stå frem og snakke om oppturer og nedturer. Hun er tøff og motiverende. Lene Alexandra er et forbilde, mener Nora Louise Berg (16), som sikret seg en kort samtale og et bilde med Øien.

– Hun inspirerer meg til å få mitt eget liv mer på stell. Jeg ønsker å ha mer fokus på skole, forbedre karakterene mine og få en bedre helse. Og jeg skal blåse i hva folk mener om hva jeg bør gjøre, sier hun.

Fan: Nora Louise Berg likte foredraget til Lene Alexandra. – Hun motiverer meg, sier Glemmen-eleven.

Fan: Nora Louise Berg likte foredraget til Lene Alexandra. – Hun motiverer meg, sier Glemmen-eleven. Foto:

Nettopp muligheten til å gjøre en endring og snu ting til noe positivt var den røde tråden i Lene Alexandras foredrag.

Etter flere år som modell, artist og deltager i tv-program er hun nå personlig trener og jobber som fitnesscoach og foredragsholder.

Overfor Glemmen-elevene la hun ikke skjul på at hun i lange perioder har hatt det svært vanskelig.

BILDER:

Ensomheten

Lene Alexandra fortalte om voldtekt, rykter og drømmen om å bli både popartist og Norges svar på Pamela Anderson.

Hun fortalte om silikonpupper, lettkledde bilder, deltagelsen i «Robinson ekspedisjonen», platekontrakt, konsertlivet og seieren i «Skal vi danse».

Hun fortalte også om ensomhet, tomhet, usikkerhet, liten selvtillit og følelsen av å ha ingen verdi.

– Jeg har vært desperat etter oppmerksomhet, men måtte til slutt lytte til meg selv og spørre: Er jeg happy nå? Er det dette jeg vil? Jeg kjente på et tomrom, det var ensomt og ikke slik jeg hadde trodd, sa Lene Alexandra til Glemmen-ungdommene i det fullsatte elevsenteret.

– Jeg har måttet lære meg å akseptere meg selv og tro på meg selv, og at jeg er bra nok.

En ny mening

Etter «Skal vi danse» i 2008 gikk Lene Alexandra på veggen. Hun var overtrent og utbrent etter en svært hektisk og travel tid.

I et helt år lå hun lå på sofaen.

– Jeg følte meg mislykket og utslitt. Men så leste jeg selvutviklingsbøker og meldte meg på kurs i selvmestring. Jeg sto foran speilet og sa «Du er bra nok, du er bra nok, du er bra nok». Etter hvert begynte jeg å tro på det, forklarte hun.

Lene Alexandra tok opp trening igjen og ble oppfordret til å utdanne seg til personlig trener. Derfra har det meste gått oppover for 35-åringen som driver sitt eget firma innen fitness, trening og kosthold.

– Nå brenner jeg for å bidra til at andre kan bli den sterkeste utgaven av seg selv, både fysisk og psykisk. Nå selger jeg ikke utseendet lenger, jeg skaper innflytelse og positiv vekst i andres liv. Det er en befrielse og gir mening, sa hun.

Artikkeltags