– Det er veldig spennende og morsomt. Og skummelt, med tanke på presentasjonen vi skal ha i finalerunden, sier Tor Christian Idland.

Holdningskampanje

Sammen med klassekameratene Bastian Bjerrum og Tobias Arentz Sohlberg har han laget en holdningskampanje mot rus i trafikken. De går VGI på medier og kommunikasjon på Glemmen videregående skole.

Filmen deres er nå i finalen i DeathTrip2017; en konkurranse som arrangeres av MA-ungdom, en organisasjon som jobber med trafikksikkerhet.

– Vi fikk inn nesten 100 bidrag og har pukket ut de ti beste, forteller Line Langaas, kampanjeansvarlig i MA-ungdom.

– Målet med prosjektet er at elevene skal lage noe de blir påvirket av selv, og som dermed vil kunne påvirke andre ungdommer til å ta trygge valg i trafikken. Ungdommen vet best selv hvilke virkemidler som treffer målgruppen. Resultatet er mange gode kampanjer som jeg er helt sikker på at vi kommer til å bruke fremover i arbeidet vårt. Elevene har gjort en fantastisk innsats.

Ikke alltid en film

Glemmen-elevenes film fremstiller det verste som kan skje hvis man kjører i ruspåvirket tilstand. Den viser en bil som har kræsjet, to ungdommer sitter inni.

Om de er bevisstløse eller døde, vites ikke. Før en regissør kommer inn i bildet og roper «Kutt!».

For filmen viser et filmopptak. Så ruller denne teksten over skjermen:

«Det er ikke alltid en film.»

– Vi ville skape noe annerledes, noe ikke alle har sett før, forklarer Tor Christian.

– Å kjøre i ruset tilstand er noe du absolutt ikke bør gjøre. Du kan ikke bare skade deg selv, men også mange andre rundt deg.

Finalen er onsdag denne uken. I premiepotten ligger 30.000 kroner som går rett i klassekassa til de heldige vinnerne.