Gå til sidens hovedinnhold

Søskenpar bruker skoleprosjekt til å gjøre en forskjell

Artikkelen er over 3 år gammel

Caroline og Victoria utnyttet samfunnsprosjektet på skolen til å gi noe til de som trenger det mest.

– Vi hadde lyst til å gi noe tilbake, og etter en lang idéprosess landet vi på dette, sier Caroline Wedvik, som sammen med søsteren Victoria har stelt i stand det de selv kaller for «omsorgsbager» til selgerne av Gatemagazinet.

«Omsorgsbagene» er en del av et samfunnsprosjekt de har på skolen. Prosjektet går ut på å gjøre noe samfunnsnyttig, og etter en lengre idémyldring bestemte søsknene seg for å hjelpe Gatemagazinet.

– Det er fint å kunne gjøre noe som hjelper direkte, dette er kanskje litt større enn å dele ut brosjyrer, forteller jentene.

Sponsorstøtte

Bagene inneholder blant annet såpe, tepper, tannkrem og -børste, energibarer og kjeks. Wedvik-søstrene har alliert seg med flere sponsorer for å få realisert prosjektet.

– I starten fikk vi mange «nei», men da måtte vi bare holde motivasjonen oppe, og til slutt fikk vi med noen på laget, forteller Victoria.

Selve bagen kommer fra XXL, mens innholdet kommer fra Holdbart, Kid, Europris og Illebilli.

– Vi kranglet litt med XXL om størrelsen på bagene, ler Caroline. Jentene ville ha litt større bager, mens XXL ville at de skulle være litt mindre. Til slutt inngikk de et kompromiss begge parter var fornøyd med.

– Nå har selgerne plass til magasinene de selger også!

Indisk inspirasjon

De var på tur til India i 2014, en tur som var med på å inspirere dem.

– Å se den ekstreme fattigdommen og forskjellene på mennesker der nede, gjorde at vi fikk lyst til å hjelpe de som trenger det litt mer, sier Caroline.

Én av dem som er fornøyd er Dag Tinderholt. Han selger Gatemagazinet på Kråkerøy.

– Vi er veldig velsignet her, sier han, mens han takker jentene for bagen.

– Dette kommer godt med, for en fin overraskelse! Det er så flott med prosjekter som gjør mennesker snille, og nå blir nok karakterboka glad, proklamerer han.

Ungt engasjement er imponerende

Jentene, som til vanlig er elever i tiende klasse ved Children's International School i Gamlebyen, forklarer at det har vært mye arbeid, men resultatene har gjort det verdt det.

– Å se den gleden vi skaper er så bra. Vi har oppnådd målet vårt, og er veldig fornøyde med resultatet, sier Victoria.

De hadde flere ideer til prosjektet. Én av dem gikk ut på å samle inn penger til DAB-radio til sykehjem i området, mens en annen var å gjøre noe for Gatefotballaget.

– Det er jo bedre enn FFKs A-lag! ler de.

Å hjelpe Gatemagazinet synes frivillig Lonja Therese Albom er flott.

– Tanken om DAB-radioer var god, men å hjelpe magasinet var enda bedre, smiler hun.

Hun er tydelig imponert over innsatsen til ungdomsskoleelevene, og holder ikke igjen når hun prater om prosjektet deres.

– Det er ille bra! Vi er avhengig av snille mennesker rundt oss, og at yngre mennesker viser den holdningen disse jentene har gjort er helt fantastisk.

Mye arbeid

Caroline og Victoria Wedvik har jobbet med prosjektet siden midten av august, men det er ikke før de siste ukene at de begynte å samle inn sponsorer til å bidra.

– Vi har kanskje fått noe kritikk for å ha startet litt sent, men vi fikk det nå til til slutt, forteller Caroline, som sammen med søsteren er veldig stolt over å ha halet i land et prosjekt som dette.

– Vi trodde det skulle være enkelt, men det var det jo ikke, forklarer de.

Jentene, som egentlig utgjør to av tre trillinger, kan også fortelle at samarbeidet har gått fint. De største konfliktene oppsto når de skulle bestemme hvem som skulle snakke med butikkene, men her kom de frem til en diplomatisk løsning:

– Det endte opp med at vi gikk inn annenhver gang.

Alt arbeidet med prosjektet har foregått utenom skoletid. Nå gjenstår det å skrive en 30 sider lang rapport – på engelsk – som skal leveres førstkommende mandag.

– Heldigvis har vi kommet godt i gang!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.