– Hele opplegget er kjempebra, sier Charlotte Brostrøm, som deltar på Garasjesalgdagen for første gang.

Store kuppmuligheter

Brostrøm forteller at hun lenge har tenkt på å arrangere en form for garasjesalg, men at det ikke har blitt noe av. Inntil nå.

– Jeg fikk et tips av en venninne om at kommunene hadde denne dagen, og da kastet jeg meg på, forteller hun.

– Skulle jeg åpnet garasjen alene, en helt vanlig søndag, tror jeg ikke så mange hadde kommet innom. Det er flott med en dag som er satt av til garasjesalg, og som gir folk muligheten til å gjøre noen kupp uten å bruke masse tid på å finne utsalgene.

 

Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg

Garasjesalgdagen arrangeres én dag i året, og er et samarbeid mellom Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler kommune. Privatpersoner står selv for salget, men registrerer sin garasje gjennom kommunenes interaktive garasjesalgkart.

– Hensikten med Garasjesalgdagen er å få flere folk til å se verdien av gjenbruk. Brukte gjenstander som møbler, klær, leker og sportsutstyr har stor verdi for andre, selv om du er ferdig med det, sier Anne Skauen, prosjektleder for Garasjesalgdagen i Fredrikstad kommune.

– Med kartet kan man sette opp en løype, og få med seg så mange garasjer man ønsker på én søndag. Man kan også søke etter konkrete ting, og finne ut hvilke garasjer som har det man leter etter. Om du er på jakt etter en ny sykkel får du opp de som har registrert at de har sykler i kartet.

Tok noe tilbake

Siden hun registrerte garasjen til Garasjesalgdagen har Brostrøm lagt av ting hver gang hun har ryddet. Alt er nøye plukket ut, og det er ting som er godt vedlikehold, men som ikke blir brukt i husstanden på grensa mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Det er mye barneklær og leker, men ikke alt fikk bli med ut av huset. Datteren Ilea syntes nemlig at det var rart hennes ting skulle selges.

– Ilea synes det er rart at mange av tingene hennes skal bort, men hun skjønner at hun har vokst fra mye av det. Et par ting har vi vært nødt til å ta med inn igjen, men det er helt greit, avslutter hun.

Rundt 35 registrerte

Fredag formiddag var over 20 garasjesalg registrert i Fredrikstad, i tillegg til noen i Sarpsborg. På Hvaler er det én garasje som er registrert, og prosjektleder fra Hvaler kommune, Tora Klevås, håper flere melder seg på i løpet av påska.

– Nå har folk noen dager på seg til å rydde litt og plukke frem noen glemte skatter. Vi håper noen flere på Hvaler også slenger seg med.

Arrangørene understreker at salget ikke nødvendigvis må skje i en garasje, trappa, hagen eller gårdsplassen kan også brukes.