Her skal det sprenges

Neste sommer. Arbeidene er i full gang med den nye gang- og sykkelveien i krysset Møklegård-Øyenkilen. Foto: Geir A. Carlsson

Neste sommer. Arbeidene er i full gang med den nye gang- og sykkelveien i krysset Møklegård-Øyenkilen. Foto: Geir A. Carlsson

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uken starter Statens vegvesen sprengningsarbeidene i forbindelse med gang- og sykkelveien mellom Møklegård-krysset og Øyenkilen.

DEL

Det er fra Møklegård-krysset og rundt 400 meter sørover det skal sprenges. Neste sommer skal den 1,7 kilometer lange gang- og sykkelveien stå ferdig til bruk.

– Så langt er vi i rute, og denne uken starter sprengningsarbeidene. Planen er at vi skal være ferdig sommeren 2018, opplyser prosjektleder i Statens vegvesen, Tore Veum.

Vedtatt i 2015

Det var for rundt to år siden det ble vedtatt å anlegge en gang- og sykkelvei på strekningen det er snakk om. Ifølge veivesenet har arbeidet med å komme til enighet med en rekke grunneiere tatt tid.

I slutten av april i år uttalte Veum følgende:

Nesten 40 millioner

– Vi har vært nødt til å komme til enighet med flere grunneiere med tanke på å kjøpe opp grunn på vei ut mot Øyenkilen. Dette arbeidet er nå avsluttet, sa blant annet prosjektlederen.

Kostnadene for hele prosjektet har for øvrig en ramme på cirka 39 millioner kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken