– Vi har snøgaranti. Snøen kommer neste uke, forteller Camilla Olsen, representant for styret i Gamlebyen Handelsforening.

Sammen med blant andre Visit Fredrikstad & Hvaler setter nemlig foreningen en ekstra spiss på årets julefeiring i Gamlebyen. Det skal produseres kunstsnø som skal legges ut i de brostensbelagte gatene.

Planen var å lage snø til åpningen av julemarkedet nå i helgen, men tidsskjemaet sprakk.

– Snøen blir klar til neste helg. Da blir det mulighet til å kaste snøball i Gamlebyen, smiler Olsen.

Snø eller ei; i morgen lørdag åpner julemarkedet på torget i Gamlebyen og i Tøihussalen.

Markedet utvides også til Voldportgaten og Kirkegaten. Det starter i krysset ved Gamlebyen hotell og Råde bakeri og konditori og går ned Kirkegaten til torget.

Plus-skolen holder også sitt tradisjonsrike julemarked i helgen.

– Utsalgsbodene er på plass i gatene og på torget. I tillegg blir det forskjellige aktiviteter og innslag, som glassblåsing i Glasshytta og kor som synger på gatehjørnene, sier Camilla Olsen.

Fredag skal Gamlebyen pyntes med juletrær fra Indre Østfold. Og søndag ventes det som vanlig en strøm av folk når den store julegranen på torget skal tennes.

– For å avlaste trafikken i og ved Gamlebyen er det gratis parkering på Tollbodplassen i de tre helgene som julemarkedet varer, opplyser Maya Nielsen i Visit Fredrikstad & Hvaler.