Gå til sidens hovedinnhold

Grana ble tent i Gamlebyen

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag ettermiddag ble julegrana tent i Gamlebyen, og i år som i fjor var Alexander Hermansen skråsikker på at det var publikumsrekord.

Et hav av mennesker hadde tatt turen til Gamlebyen for å bevitne at lysene på grana ble slått på etter at mørket hadde senket seg søndag.

Pepperkaker og godterier

 I null grader var store og små med på å synge «Musevisa», og lytte til ordfører Jon-Ivar Nygård ønske alle en god jul. Men de fleste var mest spent på det som kanskje de minste gledet seg aller mest til; å rope på Gamlebynissen.

Ryktet gikk nemlig om at han hadde med seg godteposer til alle barna, og det var det flere som gledet seg til.

– Jeg skal få godteri av nissen, kunne Loke (5) fortelle før showet på scenen startet. Han var ikke det minste bekymret for at det ikke var lørdag.

– Det går bra, for jeg har akkurat spist en pepperkake også, fortalte han stolt.

 

Underholdning og allsang

Både torvet og gatene rundt var fylt av folk i julestemning mens nissebarna fra NisseNatt sang fra scenen. Alexander Hermansen, staselig antrukket som kong Frederik, var sikker på at det aldri hadde vært så mye folk på en julegrantenning i Gamlebyen tidligere.

– Jeg tror det blir publikumsrekord i år igjen, jeg!

Det eneste som manglet for at stemningen skulle vært perfekt var litt snø. Heldigvis trenger man ikke vente lenge før snøen daler på brostenen innenfor vollane. Med Handelsforeningens investering i snøkanon vil det nemlig skje den kommende uken.

Etter at ordføreren hadde telt ned fra ti sammen med hele folkemengden var det tid for utdeling av godteri. Barna fikk hver sin pose, og kunne avslutte den første advent med litt ekstra sukker i blodet.

 

Lange fergekøer i kulda

Det syntes sikkert foreldrene var greit, for da folk skulle hjemover ble det lange køer på fergeleiet. Båtene over til Cicignon gikk ustoppelig frem og tilbake, men for dem som skulle til Gressvik ble det lenge å vente med små barn i kulda. Familien som sto foran i køen da båten endelig kom hadde ventet i godt over en time.

– Vi liker byferga godt, og synes det er et kjempetilbud, men neste år tar vi nok bilen til julegrantenninga i Gamlebyen, sa de da båten kom for å kjøre dem hjem.

Les mer om den lange, kalde fergekøen her.

Kommentarer til denne saken