1600 pølser, 400 hamburgere og kilovis med godis sørget for folkefest

Bernt Ruud med barnebarna Markus og Mathias prøvde seg på hesteskokasting. – Dette har jeg aldri prøvd før, smilte bestefaren.

Bernt Ruud med barnebarna Markus og Mathias prøvde seg på hesteskokasting. – Dette har jeg aldri prøvd før, smilte bestefaren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette er bare kjempemoro. Jeg hadde ikke forventet så mye folk, sier en fornøyd initiativtager Jimmy Olsen om Barnas dag. Det omtrent kokte i Gamlebyen lørdag. Se stort bildegalleri i saken!

DEL

Det er usikkert om det var de utallige kiloene med gratis (!) godteri som gjorde at så mange fant veien til Barnas dag i Gamlebyen. Men en folkefest ble det, og initiativtager Jimmy Olsen måtte nesten ta av seg hatten.

– Her er det sekkeløp, eggeløp, tautrekking, hestesko-kasting og pil og bue. Det er virkelig som i gamle dager, smiler sjefen.

Gjennom foreningen Gamlebyen Geit og Fjærkreavlslag har han nemlig tatt initiativ til en skikkelig barnedag med retro-leker og dyrekos.

Skryter av næringslivet

Og kanskje det beste av alt: alt er gratis. Brus, godteri, pølser og hamburgere var å få til null kroner.

– Vi har tatt en runde hos de lokale bedriftene, og alle har sagt ja. Det er helt enestående. Europris kom med godteri, Øyvind Karlsen med pølser, Mesterbakeren er med, ja alle vi har spurt. Næringslivet i Fredrikstad er rett og slett veldig gavmilde, sier han.

Han anslår at de serverer intet mindre enn 1600 pølser og 400 hamburgere.

– Og nå er vi jammen snart tomme, sier han, et par timer før arrangementet er over.

– Et fantastisk arrangement

Noen som var mildt sagt fornøyd med Europris sitt søte bidrag, var søskenbarna Thea, Mina og Lilly. De koste seg noe veldig der de satt på bordet med en boks full av smågodt.

Også Markus (2) og Mathias (5) var fornøyde. De hadde sammen med mormor og bestefar Mari og Bernt Ruud tatt turen helt fra Rakkestad.

– Vi har kjørt 4,5 mil for å komme hit, og for et fantastisk arrangement! Det må jeg bare si, dette er veldig moro, sier bestefar Bernt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken