Fyret i tilværelsen

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Strømtangendagen ble feiret som reneste «Blås-bort-dagen» i helgen.

DEL

Omkring 50 mennesker hadde tatt turen over til Strømtangen Fyr for å grille, synge allsanger, se på utstillinger og nyte vinden og været helt ytterst på fyrholmen.
– Vi har blitt veldig glad i dette stedet, kunne onsing Ove Horrigmo fortelle, og legger humrende til:
– Fyret er et av lyspunktene i tilværelsen min.

Fra spøk til alvor

Gjengen på 31 «kællær» fra Onsøy startet en forening på spøk for mange år siden. Etter en stund ble det en mer seriøs tone, og etter samtaler frem og tilbake ble det til at «kællegjengen» fikk pusse opp den minste av buene på Strømtangen.
Det var starten på et stort engasjement for å bevare kystkulturen. Noe som også har resultert i en egen dag for det kjente fyret.
– Vi er stolte av arbeidet vårt, og drømmen er at dette skal være et allment sted å være. Et tilholdssted for mang en båtfarer, sier «skipper» Dag Sørmoe, og fortsetter:
– I dag skal vi være sosiale, hygge oss med god mat og musikk, samt ha aktiviteter for barn i alle aldre.

«Blås-bort-dagen»

Selv om vinden var altfor tilstedeværende for småbåtene, var det mange turgåere og båtfolk som hadde trukket onsøybeviset, den svarte luen, godt ned over ørene og tatt turen til fyret.
Bjørn Enger var også med på arrangementet og fortalte villig om de mange spennende hendelsene som har funnet sted på fyret.
– Dette fyret har mye historie i seg, og det er masser av spennende episoder som ligger i disse veggene, smiler han.

Artikkeltags