Gå til sidens hovedinnhold

Fylkestinget gir 12 millioner til Arena Fredrikstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkespolitikerne tømmer pengeskrinet som var satt av til fylkesscenen. Nå får Fredrikstad kommune 12 millioner for å utvide bruken av Arena Fredrikstad. Bygget skal også brukes til konserter, konferanser og messer.

For abonnenter

Fylkespolitiker Andreas Lervik (Ap), som er leder i næring- og kulturkomiteen, venter nå på søknaden fra Fredrikstad kommune, som skal utløse pengesummen. Fylkespolitikerne har konkludert med at det ikke kommer noen fylkesscene i Fredrikstad på mange år, mest trolig blir den aldri realisert.

Over 20 millioner til kulturbygg i Fredrikstad

Pengene som var satt av til fylkesscenen skal brukes på andre deler av kulturlivet. I fjor vinter satte fylkespolitikerne av 8,6 millioner til opprusting av Blå Grotte.

Pengesummen til Arena Fredrikstad skal bidra til å tilpasse bygget til variert bruk, det er aktuelt å legge et mobilt banedekke, et Event Deck, som raskt kan tilpasse hallen til konserter, messer og familieshow.

Byarenaen kan få en teleskoptribune for ulik bruk. Bygget skal også få lyd- og lysløsninger for konsertbruk. Det er anslått at det vil koste 25–30 millioner å tilpasse bygget, og fylkespolitikerne bidrar dermed med rundt halvparten.

Det stilles ikke krav om at scenen skal brukes til bestemte kulturtilbud som dans og ballett, men arenaen skal bygges for å romme en rekke aktiviteter.

Det var stor entusiasme i fylkestinget for å investere i kulturbygg i Fredrikstad.

Prøitz: – Fornuftig valg

Tor Prøitz (H) minnet om den langvarige debatten om fylkesscenen. Høyre var ett av partiene som sa nei til fylkesscenen i Fredrikstad.

– Nå har fylkestinget gjort et klokt valg med å gi støtte til Arena Fredrikstad i stedet, sa han.

10 millioner til orkestergrav i Sarpsborg

Sarpsborg Scene, tidligere Folkets Hus, får også penger fra fylkestinget til en kraftig opprusting. Bygget skal få Østfolds første konsertgrav. Dermed vil Sarpsborg scene kunne sette opp større oppsetninger, ikke minst for Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble i Halden.

Sarpsborg scene vil dermed bli den fremste konsertscenen i fylket, med 550 sitteplasser. Fylkestinget vil gå inn med 10 millioner til orkestergraven.

Utbyggingen ved scenen er anslått å koste 25–30 millioner i alt, inkludert en utvidelse av sceneåpningen. Med millionene fra fylkestinget skulle det være gode muligheter for å kunne gjennomføre utbyggingen.

Kommentarer til denne saken