Frykter at færre vil gifte seg i kirken

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

KrF-leder Knut Arild Hareide frykter at færre vil gifte seg i kirken om forslaget fra regjeringens tros- og livssynspolitiske utvalg om å frata trossamfunnene retten til å vie blir realisert.

DEL
Dersom forslaget blir vedtatt, vil et brudepar først vies av en dommer før de kan gå i kirken og få velsignelse av presten i et kirkebryllup.
 
– Det er begrunnet med at dette er en tydeliggjøring av at det å inngå et ekteskap er en juridisk handling, sier leder i Tros- og livssynspolitisk utvalg, Sturla Stålsett.
 
– Kirken er veldig viktig for mange, men man kan fortsatt gifte seg i kirken selv om man skiller mellom den juridiske og den religiøse inngåelsen av ekteskapet, sier han.
 
Hareide frykter at færre vil gifte seg i kirken dersom forslaget blir gjennomført.
 
– Vi har en god tradisjon for å vigsel i kirken. Den myndigheten har kirken i dag, og vi kan ikke glemme den historien den har hatt knyttet til vigselsrett. Jeg mener at kirken fortsatt bør ha den, sier han til NRK.
 
– Nå vil det bli sånn at man kan vie seg et sted og dra til kirken for å få velsignelse etterpå, men jeg synes at det er galt å ta fra kirken vigselsmuligheten uten at kirken selv ønsker det, sier Hareide.
(©NTB)

Artikkeltags