Det var tirsdag morgen det ble oppdaget kloakk i vannet på Vispen, noe som førte til at kommunen måtte stenge av badeplassen. Kort tid etter ble det funnet ut av at det hadde vært en lekkasje ved kommunens kloakkpumpestasjon.

Følger nøye med

Kommuneoverlege, Sofie Lund Danielsen, forteller at de fikk sjokk da de tok prøvene tirsdags morgen, fordi de enda ikke hadde blitt varslet om lekkasjen som hadde skjedd dagen før.

- Det som hadde skjedd var rett og slett en dobbelsvikt, så da vi tilfeldigvis skulle ta prøver av vannet ble vi mildt sagt sjokkerte, forklarer Danielsen.

Videre forteller Danielsen at de nå kan åpne badeplassen igjen, men at de kommer til å følge nøye med gjennom hele sommeren.

- Som en følge av at Vispen badeplass ligger langt til inne i fjorden er det lite bytte av vann, som igjen gjør det mer utsatt for oppblomstring av alger og bakterier. Men nå ser vannet heldigvis veldig bra ut, sier Danielsen.

"Skiltene om «bading forbudt» vil bli tatt ned i løpet av dagen", skriver kommunen i sin pressemelding mandag ettermiddag.