Fremtiden til de ansatte avklares i dag

De ansatte i det konkursrammede Bygg Bedre var preget av stundens alvor, da de i går var innkalt til personalmøte. Der ble det redegjort om hva konkursen kan innebære og gitt praktisk informasjon.

De ansatte i det konkursrammede Bygg Bedre var preget av stundens alvor, da de i går var innkalt til personalmøte. Der ble det redegjort om hva konkursen kan innebære og gitt praktisk informasjon.

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Først i morgentimene i dag, vil det bli avklart om de 101 ansatte i Bygg Bedre fortsatt har en jobb å gå til.

DEL

Det var knyttet store forventninger til gårsdagens personalmøte i Bygg Bedre. De ansatte håpet på klare svar fra bobestyrer Audun Lillestølen fra Din Advokatpartner.

- Det har gått så fort

Rørlegger Cato Christensen venter spent på at møtet skal begynne.
- Vi har jo fått signaler om at det har vært problemer, men at det skulle gå så fort, hadde jeg aldri trodd, sier han.
Hva som skjer med fremtiden er han usikker på, men bekrefter at han har begynt å lukte på andre tilbud.
Møtet innledes av Bjørn Sortlands kamerat, Finn Fagervik. Han ville på vegne av Sortland takke for innsatsen. Sortland selv glimret med sitt fravær, av naturlige grunner, skal vi tro Fagervik.
- Han er på en reise som var planlagt i februar, og vi trodde vi hadde bedre tid på oss. Bjørn ville ønsket å være her, forklarer han.

- Skikkelig og ordentlig

Bobestyrer Audun Lillestølen lover på sin side å behandle boet på en skikkelig og ordentlig måte. Han benyttet anledningen til å forklare de ansatte hva en konkurs innebærer, og om rettigheter med hensyn til lønn.
- Vi har hovedfokus på to ting: Hva skjer med prosjektene, og hva gjør vi med alle arbeidskontraktene. Det vil dere få svar på i morgen. Deretter skal vi kartlegge aktiva og passiva, sier Lillestølen.
De ansatte fikk beskjed om å møte i arbeidstøy i dag, for å få svar på om det finnes muligheter til å drive videre. De fikk også beskjed om at de kan beholde arbeidsklær, men må levere tilbake verktøy, nøkler og mobiltelefoner.

- Jobbe oss gjennom

Styreformann i Bygg Bedre, Trond Flatøy, synes det er tungt å se de ansatte i øynene, men er ikke bitter.
- Situasjonen vi har havnet i, er på grunn av brannen. Ikke for at vi ble for store. Nå skal vi jobbe oss gjennom denne konkursen og håndtere kunder og ansatte på en ryddig måte. Deretter kan vi tenke på fremtiden, sier han i en kommentar til FB.

Artikkeltags