Gå til sidens hovedinnhold

Cicignon-elever fant cannabis rett ved 3. dam

Artikkelen er over 2 år gammel

Cicignon-elevene fant helt andre ting enn sopp og bær da de og læreren var på tur ved Bjørndalsdammene i Fredrikstad-marka på mandag.

– Etter en liten stund så kom den ene gruppa springende og sa at de hadde funnet noe rart, sier lærer Andreas Saltvik Gustavsen om funnet som først ble omtalt på NRK.

Skulle se etter bær og sopp

Det var to cannabisplanter i potte elevene kom løpende med.

Det var mandag Saltvik Gustavsen og  valgfagsklassen i natur og miljø var på tur i marka for å finne sopp og bær  – og endte med cannabisplanter isteden.

– Formålet var å lete etter sopp og bær, så vi sendte elevene avgårde inn i skogen for at de skulle se hva de fant, sier Saltvik Gustavsen.

Han kan fortelle at cannabisplantene ble funnet veldig nær gangveien oppe ved 3. dam.

Luktet karakteristisk

– Det var 100-200 meter inne i skogen oppe ved drikkefontena ved tredje dam, sier Saltvik Gustavsen. Han legger ikke skjul på at han ble en smule forbauset da han så hva elevene kom løpende med.

– Jeg tenkte jo først at dette er veldig rart, at det ikke kan stemme. Men det var liksom ikke så mange alternativer. Det ene var utseendet, men etterhvert luktet det også ganske karakteristisk, sier Saltvik Gustavsen.

Politiet overtok plantene

Politiet ble raskt varslet, var raskt på plass og bekreftet at det faktisk var cannabisplanter det dreide seg om, samtidig som de overtok plantene.

– Hva lærte elevene under denne dagen i skogen, da?

– De lærte at det finnes mange arter i skogen, men at det ikke er alle som er like naturlige. De syntes selvfølgelig også at det var veldig spennende, sier Saltvik Gustavsen.

Ifølge NRK har ikke politiet noen teori om hvem som kan ha satt fra seg plantene der.

Kommentarer til denne saken