Fredrikstadbrua må stenges – igjen

Slik så det ut da Fredrikstadbrua ble stengt for trafikk forrige uke. Nå må bilistene belage seg på omkjøringer ytterligere én natt.

Slik så det ut da Fredrikstadbrua ble stengt for trafikk forrige uke. Nå må bilistene belage seg på omkjøringer ytterligere én natt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De omfattende nattarbeidene på Fredrikstadbrua er ikke over. Nå er det klart at en av byens mest benyttede samferdselsårer må stenges på nattetid nok en gang.

DEL

Som kjent måtte brua stenges fire netter på rad i forrige uke i forbindelse med monteringen av en flere tonn tung bjelke. Arbeidene har imidlertid tatt mer tid enn hva Statens vegvesen først så for seg.

Dermed må Fredrikstadbrua også stenges fra klokken 21.10 onsdag 14. november til 05.30 torsdag 15. november.

Må jobbe uhindret

– Årsaken til stengingen er at montering av en ny portalbjelke har tatt lengre tid enn planlagt, grunnet uforutsette skjevheter. Først når dette arbeidet er ferdig, kan den gamle stålbjelken på fem tonn fjernes, og da må veien stenges så kranbiler kan jobbe uhindret, opplyser byggeleder stein Andersen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Nødetatene og busselskapet er varslet, og vil ta sine forholdsregler for å opprettholde beredskapen.

– Vi gjennomfører nå siste del av vedlikeholdsarbeidet på Fredrikstadbrua, og venter at den kan åpnes for ordinær trafikk i begynnelsen av desember, sier byggeleder Stein Andersen.

Etterarbeid våren 2019

Det gjenstår fortsatt noe arbeid med rekkverket i begge ender av brua. I tillegg skal den nye portalbjelken overflatebehandles før åpningen. Noe etterarbeid knyttet til asfalt og overflaten på rekkverket skal etter planen tas våren 2019.

Artikkeltags