Bruarbeider gir totalt køkaos i store deler av Fredrikstad

Lang, lang kø: Køen forplantet seg helt ned til Farmannsgate torsdag ved 18.30-tiden.

Lang, lang kø: Køen forplantet seg helt ned til Farmannsgate torsdag ved 18.30-tiden. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag ettermiddag og kveld sto trafikken over store deler av sentrum, Fredrikstadbrua og på Østsiden. Årsaken var arbeidene på Fredrikstadbrua.

DEL

Tidligere i uken omtalte Fredriksstad Blad de planlagte arbeidene og at det var forventet køer når trafikken skulle ledes i ett felt over selve Fredrikstadbrua.

Kl. 18.00 er trafikkaoset et faktum. Flere bilister er rasende på tidspunktet for å begrense flyten over brua.

Bom stopp

– Ja, det har skapt en del problemer, erkjenner Stein Andersen, byggeleder i Statens vegvesen.

– Jeg har selv vært ute og sett nå. Vi må få tømt trafikken mer fra bysiden, så jeg har bedt dem som står på brua, om øke intervallene fra vestsiden.

Fra klokken 17 var det bare mulig å kjøre i ett felt over Fredrikstadbrua. Begrensningen gjelder frem til klokken 23. Det er brufugene som skal skiftes ut, og da må det ene feltet stenges.

Mellom klokken 18 og 18.30 økte køene mer og mer inn mot St. Croix-krysset og brua. Køen forplantet seg blant annet helt ned til Torvbyen og Farmanns gate.

En leser meldte om 40 minutters kjøretid fra Hassingen til bruhodet på vestsiden.

– Hvorfor kunne dere ikke vente til senere på kvelden med dette arbeidet?

– Det er et støyende arbeid. Vi må ta vare på dem som bor i nærheten også, derfor ble starttidspunktet så tidlig, svarer Andersen.

– Var dere forberedt på så mye køkaos?

– Nei, vi hadde ikke regnet med at det skulle bli så voldsomt. Men trafikken er i hvert fall ikke forstyrrende for dem som skal hjem fra jobb, køen består nok av handlende, mener byggelederen.

– Vi må bli ferdig med brua, og vi er nødt til å skifte ut fugene. Så dette er nødvendig, tilføyer han.

Også i morgen

Også fredag ettermiddag fra klokken 17 og frem til lørdag morgen klokken 06.00 blir bare ett kjørefelt åpent for trafikk på deler av Fredrikstadbrua.

Statens vegvesen opplyser at det kun vil være ett kjørefelt over en strekning på hundre meter mot rundkjøringen på Østsiden.

– Vi tar halve veibanen nå og må gjøre tilsvarende jobb for brufugen på den andre halvdelen senere, sier Stein Andersen.

Ved hjelp av manuell dirigering blir det mulig å passere Fredrikstadbrua i begge kjøreretninger, men det blir altså venting.

Ferdig til høsten

– En slik begrensning for trafikken kan fort føre til køer. Vi ber trafikantene vise ekstra hensyn til eventuelle utrykningskjøretøyer som må passere mens det er innsnevringer på brua, sier Andersen.

I forbindelse med arbeidet vil man måtte regne med noe støy. Det skal blant annet pigges vekk gammel betong, men dette arbeidet vil i hovedsak finne sted på ettermiddagen og tidlig kveld.

De omfattende vedlikeholdsarbeidene på Fredrikstadbrua går etter planen. Nå gjenstår i all hovedsak arbeider med rekkverksmontering, utskiftning av en portal, rehabilitering av fire søyler under brua på vestsiden og asfaltering.

I løpet av høsten vil arbeidene være avsluttet.

Artikkeltags