Asfaltarbeid på Fredrikstadbrua sørget for lange køer tirsdag kveld

SAKTEGÅENDE TRAFIKK: Det gikk svært sakte over Fredrikstadbrua tirsdag kveld.

SAKTEGÅENDE TRAFIKK: Det gikk svært sakte over Fredrikstadbrua tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Asfaltarbeid på Fredrikstadbrua tirsdag kveld sørget for køer helt fra brohodet på Østsiden og inn i Gamlebyen. Også andre steder på Østsiden var det saktegående trafikk.

DEL

Fredriksstad Blad skrev i forrige uke at man nå går inn i sluttfasen på det tre år lange arbeidet med rehabilitering av Fredrikstadbrua. Denne uken starter asfaltarbeidet, noe som merkes godt i trafikken tirsdag kveld.

– Det er saktegående trafikk over Fredrikstadbrua, noe som gjør at køene sprer seg. Jeg kjørte mot Kongsten og så at køen sto helt inn i Gamlebyen, sier Fredriksstad Blad-journalist Vidar Henriksen.

Køen har også spredd seg til andre steder på Østsiden.

– Det går veldig sakte, sier innringeren.

Køen sprer seg inn mot Kongsten og Gamlebyen.

Køen sprer seg inn mot Kongsten og Gamlebyen. Foto:

Da FB snakket med byggeleder Stein Andersen i Statens vegvesen i forrige uke, sa han dette om asfaltarbeidet.

– Alt dette arbeidet vil foregå på nattetid, og vil dermed ikke påvirke trafikkbildet i like stor grad som om vi skulle gjort dette på dagen. Vi satser på å bruke et par netter denne uken – og vi er ferdig med det ene feltet, så vil vi gå i gang med neste felt. Forhåpentligvis kan dette gjøres uken etter, sier han.

I perioden mellom asfalteringene skal det legges mer membran. Dette arbeidet vil foregå på dagtid, og det vil fortsatt være åpent i to felt over brua.

– Vi håper å være ferdig med all asfalteringen i midten av september. De nettene det asfalteres vil fortsatt ett kjørefelt være åpent over brua, sier han.

Artikkeltags