Ulovlig fartsskilting i Strømsundet er fjernet

Dette farsskilte ble satt opp av ukjente. Nå er det tatt ned igjen.

Dette farsskilte ble satt opp av ukjente. Nå er det tatt ned igjen. Foto:

Noen så seg lei på villmannskjøringen i sundet ved Strømtangen og satte opp to private fartsskilt ved sundet. Nå skal disse være fjernet igjen.

DEL

Hytteeiere har lenge klaget over mye villmannskjøring gjennom sundet ved Strømtangen. De frykter en ulykke fordi hurtiggående båter dundrer gjennom det smale sundet i langt over de tillatte 5 knop. I sundet er det også mange barn som bader og svømmer tvers over det smale sundet.

I sommer ble det satt opp to fartsskilt som senker fartsgrensen til tre knop. Ingen vet hvem som satte opp fartsskiltene, men nå skal de være fjernet.

– Jeg er tilfreds med at de private og ulovlig oppsatte skiltene nå skal være fjernet. Det er viktig at man overholder lovlig skilting i skjærgården. Når egne private skilt settes opp på denne måten kan det føre til at folk mister respekten. Dessuten går det ikke an å kjøre annet en robåt i tre knop. Det laveste fartsgrensen til sjøs som er hjemlet i lovverket er fem knop, sier havnedirektør i Borg Havn, Tore Lundestad.

I skjærgården er det Borg havn som forvalter skiltingen unntatt i hoved leder og bileder som nyttetrafikken benytter. Her er det kystverket som har forvaltningsansvaret.

Artikkeltags