Ulovlig fartsskilting i Strømsundet er fjernet

Dette farsskilte ble satt opp av ukjente. Nå er det tatt ned igjen.

Dette farsskilte ble satt opp av ukjente. Nå er det tatt ned igjen. Foto:

Noen så seg lei på villmannskjøringen i sundet ved Strømtangen og satte opp to private fartsskilt ved sundet. Nå skal disse være fjernet igjen.

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

Hytteeiere har lenge klaget over mye villmannskjøring gjennom sundet ved Strømtangen. De frykter en ulykke fordi hurtiggående båter dundrer gjennom det smale sundet i langt over de tillatte 5 knop. I sundet er det også mange barn som bader og svømmer tvers over det smale sundet.

I sommer ble det satt opp to fartsskilt som senker fartsgrensen til tre knop. Ingen vet hvem som satte opp fartsskiltene, men nå skal de være fjernet.

– Jeg er tilfreds med at de private og ulovlig oppsatte skiltene nå skal være fjernet. Det er viktig at man overholder lovlig skilting i skjærgården. Når egne private skilt settes opp på denne måten kan det føre til at folk mister respekten. Dessuten går det ikke an å kjøre annet en robåt i tre knop. Det laveste fartsgrensen til sjøs som er hjemlet i lovverket er fem knop, sier havnedirektør i Borg Havn, Tore Lundestad.

I skjærgården er det Borg havn som forvalter skiltingen unntatt i hoved leder og bileder som nyttetrafikken benytter. Her er det kystverket som har forvaltningsansvaret.

Artikkeltags