Stille protest mot menneskehandel

Walk For Freedom: Bildet er for arrangementet i fjor i Oslo

Walk For Freedom: Bildet er for arrangementet i fjor i Oslo Foto:

Arrangementet Walk for Freedom arrangeres lørdag i Fredrikstad for første gang. 18 norske byer og 50 land i verden skal stå opp for rettferdighet gjennom en stille markering.

DEL

Det er organisasjonen A21, en global anti-trafficking organisasjon som arrangerer Walk for Freedom. Organisasjonen jobber for å avskaffe slaveri gjennom å redde ut ofre og rehabilitere de overlevende, samt gjennom forebyggende arbeid, heter det i en pressemelding.

Organisasjonen har hatt kontorer i Norge siden 2005, og lørdag 14. oktober er det fjerde gang markeringen finner sted. Denne gangen også i Fredrikstad i tillegg til i 17 andre norske byer.

Markeringen er en stille protest mot det som anslås for å være den raskest voksende kriminaliteten i verden, og A21 ønsker å bevisstgjøre enkeltmennesker om at slaveriet i vår tid er et samfunnsproblem som ikke kun skal løses av politikere, men noe alle kan ta del i.

– Menneskehandel er komplekst, men eksisterer i Norge på grunn av stor etterspørsel etter varer og tjenester som gjøres tilgjengelig av ofre for menneskehandel, sier Hanne Kristin Mythe, daglig leder i A21 Norge.

Walk For Freedom arrangeres i forbindelse med den europeiske anti-slaveridagen.

– Denne dagen går vi på vegne av mennesker som fortsatt utnyttes som slaver. Vi håper mange har mulighet til å bli med på årets viktigste gåtur, sier Emil Gauslaa, som er lokal arrangør i Fredrikstad.

Artikkeltags