Er du Harrys ukjente datter?

Gikk bort i januar: Harry Fischer ble intervjuet av Sandefjords Blad i 2011. Han ville gi klær til et godt formål, men ingen kom for å hente dem.

Gikk bort i januar: Harry Fischer ble intervjuet av Sandefjords Blad i 2011. Han ville gi klær til et godt formål, men ingen kom for å hente dem. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Harry Fischer (65) døde i Sandefjord i januar, var det uten venner og familie. Men så dukket historien om en ukjent datter i Fredrikstad opp.

DEL

Advokat Odd Gleditsch har kontaktet Fredriksstad Blad for å få hjelp til å spore opp Harry Fischers ukjente datter. Han er oppnevnt som bostyrer av boet etter 65-åringens død i januar.

Hvis datteren finnes, er hun Fischers arving. Eneboligen han etterlater seg, er i dårlig stand, men ligger i et attraktivt område i Sandefjord.

– Eiendommen er derfor verdt en del. Vi håper at datteren melder seg og at hun tar kontakt med meg, sier Odd Gleditsch til FB.

– Harry Fischer hadde ingen andre arvinger, så vi syntes at vi burde gjøre en liten innsats for å finne ut om denne datteren virkelig finnes.

Levde for seg selv

31. januar hadde Sandefjords Blad en større reportasje om 65-åringen.

Han ble gravlagt uten venner og familie, bare fulgt til den siste hvile av noen naboer, en representant fra kommunen og en fra Gjertrudvennene. Det er en organisasjon som går i begravelser der det ikke er pårørende eller nære venner.

Ingen familie: Det var naboene som fulgte Harry Fischer til gravstedet i januar.

Ingen familie: Det var naboene som fulgte Harry Fischer til gravstedet i januar.

Artikkelen tegner et bilde av en mann som levde i ensomhet, men som var hyggelig og takknemlig overfor de få menneskene han hadde kontakt med.

Fischer hadde ikke vært i jobb siden 1994.

– Vi vet ikke så mye om Harry Fischer. På sykehjemmet der han bodde på slutten, hadde han sagt at han var uten familie, forklarer advokat Gleditsch og tilføyer at Fischer heller ikke i Folkeregisteret var oppført med slektninger.

– Besøkte datter i Fredrikstad

Historien om 65-åringen fikk mye oppmerksomhet etter avisreportasjen.

Den ble delt på Facebook og blant annet lest av noen fra Nord-Norge som hevder de er Fischers nevøer og nieser. Hans foreldre var nordlendinger.

– Og så ble jeg ringt opp av en barndomsvenn av Harry, en som hadde gått med ham på Hølen skole i Vestby, sier bostyreren.

Kameraten fortalte at Harry Fischer ble boende igjen i Ski da foreldrene flyttet over fjorden til Sandefjord i 1969. Han var da 18 år.

Hvor lenge han ble før han dro etter moren og faren, er ikke kjent. Vennen antyder tre til fem år.

Harry Fischer skal da ha hatt en kjæreste.

– Han og vennen hadde spredt kontakt også etter at han flyttet til Sandefjord. Da fortalte Fischer at han av og til besøkte datteren sin i Fredrikstad.

1969–1975

Odd Gleditsch antar at datteren ikke er oppgitt på Harry Fischer i Folkeregisteret fordi det fortsatt på begynnelsen av 1970-årene kunne være tabu å få barn utenfor ekteskap.

Hvis hun finnes, er hun mest sannsynlig født engang mellom 1969/70 og 1974/75.

– Det er viktig at datteren får arve eneboligen. Formelt sett blir det en farskapssak dersom hun tar kontakt. Men jeg har aldri opplevd at falske arvinger melder seg, sier advokat Odd Gleditsch.

Harry Fischer etterlot seg ikke et gyldig testamente. Hvis ingen arvinger dukker opp, fordeles nettoformuen ifølge arveloven til frivillig virksomhet til fordel for barn og unge.

Artikkeltags