Her kan du gå på ski om en uke – og helt frem til påske

Snart skiføre: Tore Odden fra Fredrikstad skiklubb er en av mange som sørger for at det blir snø i skianlegget på Veum.

Snart skiføre: Tore Odden fra Fredrikstad skiklubb er en av mange som sørger for at det blir snø i skianlegget på Veum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kulden kom som bestilt, og snøkanonene på Veum går for fullt. Om en liten uke er løypa i den nye skiarenaen klar.

DEL

– Det er veldig moro, fastslår Per Stenseth, leder av byggekomiteen for Fredrikstad Skiarena.

– Vi gleder oss til å vise frem anlegget, selv om det ikke blir helt ferdig i år. Det blir provisorisk drift, men man vil se konturene av en arena som kommer til å bli veldig bra. I slutten av neste uke kan man bruke løypa.

Fantastisk vær

Ildsjeler i Fredrikstad Skiklubb har jobbet dag og natt den siste tiden for å få i gang snøproduksjonen til kunstsnøanlegget på Veum. Et midlertidig pumpesystem har skapt hodebry, men nå er det under kontroll.

Klubben ønsket seg åpning av arenaen denne helgen til et skirenn, men det må flyttes til Trøsken.

Det er likevel stor entusiasme å spore, for minusgradene som la seg over byen natt til fredag, skal ifølge værmeldingen bli værende til over neste helg. Da er det bare å kjøre de tre snøkanonene for fullt.

– Dette været passer fantastisk bra, det var det vi hadde håpet på. Det ser fantastisk lovende ut. Nå håper vi å klare å produsere nok snø slik at vi kan by på gode forhold helt frem til påske, sier Stenseth.

Såle som varer

– Så kunstsnøen vil tåle varmegrader?

– Ja, erfaringene fra kunstsnøanlegget i Tistedalen tilsier at snøen holder en tre måneders tid. Vi skal bygge opp en såle på 60 centimeter, og den vil bli motstandsdyktig mot plussgrader, svarer han og tilføyer at kanonene må lage 14.000 kubikkmeter snø.

Snøen må deretter kjøres ut i løypa og så prepareres med løypemaskin.

– Neste søndag, den 11. februar, arrangerer vi barneskirenn. Da blir det åpning av skiarenaen, sier Per Stenseth.

Artikkeltags